irriterande/annorlunda;

har nu varit här i några veckor.. tiden tickar på! har hunnit kommit på några annorlunda saker hihi ( i brist på saker att skriva om..)

Du tackar busschauffören när du kliver av.. (Skulle inte ske hemma vad jag vet) 
Du sköljer inte av diskmedlet när du diskar utan ställer upp det löddrigt (skit äckligt)
Du bör inte dricka kranvattnet (för mycket flour i)
Går ej att få tag i deo (bara i spray form vilket alla använder utan tanke på allergier, Karen på mitt jobb spreyar sig en gång i timmen överhela sig..)
Iskallt eller tokvarmt i rummen (finns inget som heter A/C)
Knarkare ( nästan hela bunten :P)
Har döpt chips till crips, och strips till chips..

Några uppmärksammade saker bara..
Nej om man skulle sova några timmar tills min vägg i vägg granne kommer hem och fyllepysslar i sitt rum...
Åh i helgen vill jag verkligen turista igen.. Kanske ta en tågtur någonstans.. undrar vart de kan bära av..

Saknar min älskling där hemma, men om 29 dagar då e han minsan på plats och upplever storstadslivet med en lantjänta <3

Puss o godnatt


hatar facebook..

nån mer som inte kommer in på facebook? Så tråkigt vad ska jag nu roa mej med? Snacka om Ilandsproblem..
ida´g har jag förövrigt gjort mitt första casearbete, fyllt i en journal på egen hand! De ni, det börjar arta sig.. Var svettigt lär jag säga, fick ja med allt, stavade jag rätt, ja tusen frågor som pressade en när jag skrev. Men tror det blev bra. Min handledare var då nöjd iaf!

Igår kväll var jag med på hela havet stormar, haha var iväg på vattengympa och hej o hå vilka vågor det blev, men roligt! Jobbigt var det oxå!

Är trött idag igen =( tror det är att jag inte får sova en hel natt utan att bli väckt av något, alltid någon siren eller nån som pratar högt som väcker mej flera gånger per natt. Så måste börja passa på att sova när det är lugnt i huset, synd dock att det bara är på eftermiddagarna eller på morgonen då jag inte har tid att sova.

Nåja hösten verkar vara på väg, lite kyligare idag men ändå 19 grader. Inge regn *peppar peppar* men e rätt gråmulet nu på eftermiddagen.
Imorgon har jag möte med min chef att se fram emot.. Tänker kräva lite respons på det jag gör. VIll utvecklas o gör jag något fel så vill jag veta.. Man kan ju hopppas på lite beröm oxå! ;)

Nej ska vila 5 minuter nu innan jag börjar med middagen, ikväll blir det hemlagade hamburgare tror jag minsan! =)

Helt okej dag!

synd och klaga idag faktiskt! dagen har rullat på som bara den. började dock dagen med en 50 minuters promenad och en karta i handen. lyckades tillslut hitta fram till en av "våra" organisationer. Var skönt samtidigt att få röra på sig på arbetstid, blir dock så trött på mej själv när man släpar med sig en massa tunga onödiga saker i handväskan.. men inget att klaga på ;)

Sen följde jag med på ett coremeeting, väldigt intressant, man möter upp en familj och alla som är inblandade i denna familj och säger vad man har på hjärtat angående familjen. Verkligen intressant om man jämför med att sitta o skriva framför datorn.

Eftersom jag var på jobbet till 8 i morse så slutade jag 4 idag, så skönt, den där sista timmen gör så mycket, gillar inte att komma hem efter 17 om dagarna. Så idag blir det till att laga mat.. gå på vattenjumpa och bara vara!!

Har tvättat sängkläderna idag så ikväll blir det till att inte äta i sängen.. ohygiensigt, ja vet men ffinns inte så mycket plats att sitta vid i detta huset (trots att vi har ett långbord med 8 stolar, men är alldeles för stökigt)

Nej, dags att laga mat.... =)

Lite bilder från kvällen innan den spårade ur:

                          
 

obehagligt slut på en trevlig helg..

Jag är kanske naiv och dumdristig ibland.. Tror väldigt ofta alltför gott om människor. Så även denna gång, mina rumskompisar och jag var ut igår, allt jätte trevligt och roligt. dansade, drack sprit och snackade skit. Hade även en lätt diskussion om hasch och att jag inte använder det och inte tycker att de är okej, men att vill de hålla på så var det deras sak.. De röker på ofta har jag förstått och så länge de inte gör det inne så bryr jag mej inte. Så vi pratade även om knark och att jag verkligen inte tycker det e okej, o då berättade de att de testat någon gång men inte tyckt de var så skoj!
Så ska de gå ut o röka o jag tänkte jag hänger på så jag får lite luft, då mitt bland alla människor kommer det fram en snubbe och frågar efter en tändare. och det visade sig vara kodordet för att han var langare och om de ville ha nått så kunde han erbjuda. sagt o gjort tjejerna tog upp en slant o gav han o de fick knark tillbaka o vips så stod de o drog en lina mitt bland folk.. jag fick panik o visste inte vart jag skulle ta vägen..! Fick sedan veta att de var skuyldig någon snubbe pengar för nån gång för längesedan o att han hade hört av sig o ville ha pengarna snart. plus att han visste var de bodde! så jaa... vad säger man, e inte så kul just nu! jag stack hem iaf och försökte tänka klart men haed en galen panik känsla inombords och vill inte alls vara med om detta.

Hemlängtan är stark idag och en tung känsla inombords, trodde verkligen "det bästa" om mina rumskamrater, men vad vet man..

Nej dags att försöka ruska av sig obehaglighetskänslan och gå vidare!! Det som inte knäcker en gör en starkare!

fullspäckat schema ;)

Idag har varit en lååång dag, upp vid 7 iväg på ett möte, dock blev mötet inställt då stället var stängt så jag gick vidare till nästa ställe, har "skaffa dej så mycket information du kan" besök, skönt då man får tiden att gå. Så gick som sagt till det andra stället, där var det fullrulle och fick veta en massa intressant om just deras organisation. Sen hade jag en stund till mitt andra besök så besökte min nya vän Ulrika på hennes praktikplats, o man ska aldrig klaga, det finns alltid någon som har det värre. besökte o tog lite informationslappar. sen blev jag hungrig o stack ner på stan, skulle äta nått enkelt o billigt, så gick in på pizza hut, tänkte att de e ju snabbmatskejda, men visade sig vara en mycket exlusive resturang.. inte så dyr tack o lov! men fin inredning o egen servitris o så. sen bar det av till en annan organisation där jag fick veta lite fakta om centrat, gick på 10 minuter.. så min dag var hur lång som helst, men gick hem vid 14 tiden o däckade som säl. sov i två timmar o vaknade fräsch o alert (nåja alert iaf)

Mötte upp ulrika på puben ikväll som ligger granne med mej, jamajka (stavas??!) tema o bara jamajka folk där. super märklig stämmning men äntligen hemma i sängen o ska sova igen! Håll tummarna på att grannen o hennes vänner smyger inn o lägger sig i natt.. kan alltid hoppas i af!

godnatt sverige

Stressig men rolig dag!

Igår bar det av till jobbet igen, var med på lite vuxenträning och sedan en tur till universitet för att virra bort sig. snacka om stort! klev naturligtvis av på fel hållplats o fick gå nån kilometer extra.. sen tillbaka till jobbet, en ganska givande stund med chefen så nu har jag börjat mina skolarbeten på riktigt. Direkt efter jobbet bar det iväg på partay, skolan annordnade "skapa kontakt" kväll på universitet så mötte upp en annan tjej fr sverige och blev lite små lulliga, serverades vin och chips =) Sen avslutade vi kvällen på en studentpub och försökte skaffa lite nya kontakter, gick väl så där lär jag säga men var skoj! hemma igen halv 11 så blev ju inte en sen kväll. vilket är skönt idag när man ska iväg på jobbet. har en massa studiebesök idag så skön! slippa sitta instängd på ett kontor.

Dock har jag en väldigt ljudlig vägg i vägg roommate. klockan 3 i natt kom hon hem fr krogen med 3 polare o drog igång efterfest. hade inte brytt mej om de var på nedervåning, men de hade tydligen inte musik där så de var tvungna att vara på hennes rum. Usch jag var så arg i natt men jaja ska ju bara vara här i någon månad till.. får helt enkelt stå ut,
Nej nu ska jag ta mej ner för frulle...

ajajajaj

ajajajajajajaj... min mage värker. har haft en liten tycka synd om mej själv dag idag och ätit liiiite för mycket gotta. så nu värker min mage och är stor som en luftballong.. säger det igen
ajajajajajajaj! så nu får jag inte klaga något mer! känner mej faktiskt nästan fri från förkylningen nu så imorgon blir det nya arbetstag!


Bilder från dagen!



Gammalt VS Nytt..


Sitter i 2 våningsbuss högst upp! =) Perfekt utsikt!




LIVSFARLIGT!!! borde aldrig fått uppfunnits!



Eftersom man inte ska äta o titta på TV samtidigt så sitter jag vid datorn istället ;)


hemma o sjuk idag!

Känner mej bättre i förkylningen men e trött och hängig o fortfarande snorig, så fick bli en extra dag i sängen, eller inte hela dagen i sängen, vid lunch tog jag mej faktiskt in till stan på ett informationsmöte på deras ungdomsmottagning. Snacka om annorlunda mot för hemma, här på ungdomsmottagningen "health shop" kommer gammal som narkoman och byter in sina sprutor, crackpipor, rengöringsset ja allt du behöve byta för att bli en "sund" knarkare. Känner mej väldigt kluven i denna fråga, visst, man sänker HIV och allt sånt skit men på något sätt så tycker jag man uppmuntrar till att knarka. Här får man träffa en doktor som lär unga flickor att hitta sina vener för att de inte ska injeksera sig nacken (!?) blev väldigt chockad och glad(!) att jag inte valt detta område på min praktik, intressant men skrämmande, skulle verkligen inte passa in på detta ställe. Naturligtvis så har de mottagning för ungdomar med enkla frågor oxå, men här får man inte ge kondomer till ungdomar för ungdomar har inte sex........ man kan bli stämd om man ger en kondom till någon under 16 år. Så galet!! Men intressant. Tänk vilken jämförelse det är mellan norden och england. Var som sagt väldigt intressant och jag blev helt tagen av besöket. Så glad att jag fick lite information om detta! men vet fortfarande inte vart jag står i knarkfrågan!

Nej nog pratat om det,
Hittade på något gott idag, gott men livsfarligt för hälsan; toffe popcorn, sååå smarrigt mmm men onyttigt såå in i bomben, lyxade till det men minipåse sådana idag eftersom jag är sjuk! ;)

Nej nu ska jag plugga lite! Måste göra lite nytta trots att man e hemma o sjuk!


Inte så innehållsrik dag..

Är fortfarande förkyld =( inge vidare roligt alls! Fick bli hemkörd pizza med grannarna ida, bättre än förra gången lär jag säga!
Marina: Ja, ölen i England är känd enbart för att den just är grumlig.. Alla inhemska öl här e grumliga, MEN väldigt välsmakliga!

Har varit på skolan idag på en massa möten, inte så roligt men väldigt skönt att få prata svenska med några studenter. Kom in i en stor aula idag och såg 4 tjejer satt på rad, blonda, blåögda och nått typiskt svenskt över dem, jag tog chansen o frågade om jag fick sitt där och de svarade på svenengelska så blev då helt säker på att de var svenskar ;)  Har annars bara hängt i soffan idag, inte gjort något alls. Surfat lite och ringt hem o pratat med kära familjen och vet du pappa?: bara för att jag sa till dej igen att det inte regnat på en vecka så regnar det naturligtvis nu!! Suck!! skulle aldrig sagt något!!

Imorgon blir det skola igen och förhoppningsvis e jag piggare och kan följa med ut på en pubrunda.. Skulle verkligen vara så roligt att hänga med ut imorgon så håll tummarna och gärna tårna oxå på att jag e frisk imorgon!!

Nej nu ska jag sova.. Så jag blir frisk till imorgon ....

p.s Ni vet väl om mamma o pappa att ni kan kommentera efter varje inlägg jag gjort? tryck bara på kommentarer under mitt inlägg.. så kan ni skriva en hälsning till mej..

Puss o kram på er..

söndagsmiddag a´la England..

Anna, Ben, Emily och jag tog oss en tur på eftermiddagen för att käka typisk engelsk söndagslunch/middag. hade inte en aning om vad jag skulle förvänta mej. hmm beställde in det "typiska" iaf och detta var vad jag fick:



Ja vad säger man.. mamma du vet ju vad jag tycker om fläskkött,blomkål,ärtor,brun sås etc..Potatismoset var iafgott och den bruna bull liknande saken till höger.. Morötterna var helt okej oxå..Bäst av allt  var dock ölen...

 nu dags att sova har hört det e bra emot förkylning!

strålande sol och höst ute

Önskar jag kände mej piggare, är strålande sol ute o så där härligt klar luft ute. Perfekt promenad väder, men e hängig och tokstoppad av förkylningen i huvudet.. SÅ, jag blir inne med en film, har fönstret öppet iaf så jag får lite luft!


Ha en trevlig söndag vart än ni har för er idag!
Puss o kram

Förkyld!!

DÅ har förkylning brytit ut.. Blä! än så länge bara ena sidan av ansiktet så kan andas "halv"bra.. Var på bio igår, "funny people", trodde den skulle vara betydligt roligare och mer fart i men blev en liten besvikelse. plus att den var över 2 timmar lång och jag blev kissnödig efter en halvtimme. Har nog aldrig varit så skönt att gå o kissa någon gång som efter 2 timmar.

idag ska jag vila, så fökylningen e borta till morgondagen. Ska knapra piller o dricka massor av te! hihi så imorgon e det full fart igen.

e så besviken på att jag läst fel på biljetterna hem över jul, eftersom jag e i u.k. så visas alla priser som komme upp på datorn i deras pund och inte krona som jag tyckte det stod, så mina 128 kr var 128 pund, vilket är närmare 1500 svenska kronor. Vilket i sin tur betyder att jag inte har råd att åka hem... Vi får se hur det blir!
nu blir det till att slita sig ur sängen och äta frulle. Gröt med jordgubbar i och en sylt macka! =)

Vad händer hemma då? Inga nyheter att berätta?

Läsglasögon!

Åh vad jag önskar att jag tagit med mej läsglasögonen! Huvudvärk dag 6 nu och horisonten är som en dimma! Får bli till en tablett idag. Håll tummarna på att det hjälper! Annars allt lugnt idag, ska nog ta en promenad till stan o se om det går någon bra bio ikväll kanske. Känner inte alls just nu för att parta, men det kan ju ändras lika fort som hösten var hä ;)

Ha en bra dag! KrAm

fortfarande fredag!

Jihoo vad det gör gott för psyket att röra lite på sig, simmade 22 längder, vilket för en otränad simmare som (otränad i övrigt oxå kanske) mej är lika med rekord! Skönt var det iaf och avslutade dagen med en extra lång promenad till tesco och handla en massa nyttigheter så som chips, tacos och en coca cola. Handla lite mer nyttiga saker oxå, älskar att allt går att få tag färskt här. Så mycket godare så blev en hel del grönsaker! Tungt att bära hem men med humöret på topp så gick det väldigt bra om ja får säga det själv!

I tryggt försvar ligger nu tacos i min mage och jag känner hur träningsvärken redan kommer krypande.. Även en dum förkylning verkar vara på intrång, alla som känner mej vet att bara jag är i samma rum som någon som råkar nysa så är jag på direkten sjuk, Tack o lov så har jag nu klarat mej i 16 dagar. ALLA på kontoret går o nyser klagar på hosta och är toksnoriga, men inte lilla jag för jag har ju helt plötsligt värsta immunförsvaret =) Förhoppningsvis så e det bara kloret från badbassängen som kliar i min näsa *hoppas hoppas*

Lyssnar för tillfället på Lars Winnerbäck i min MP3 han får mej att minnas och sakna i massor men även att orka och se framåt! Älskar hans musik..

Nej nu ska jag somna till en av hans bästa låtar.. TVIVEL, ska absolut inte tolkas fel! För jag känner inga tvivel ;)

fredag hela veckan!

Äntligen fredag =) Fick gå hem lite tidigare idag = galet skönt! Har även hittat det perfekta gymmet idag! Vi har lektion på ett badcenter, 50 meter från mej.. SÅ jag ska dit nu o skriva in mej. sen ska här simmas o gymmas, plus att de har areobics(?) klasser osv. nice!!

Ska ta o simma sen ta mej en promenad till Tesco o handla lite chips, har ju varit duktig o bara ätit 2 chokladbitar denna vecka ;) Inge annat onyttigt i min mage, 5 dagar.. de ni ;)


så simning var det på schemat! Puss o hej


Julplanering!



HiHi, Kanske inte riktigt än men min käre mor och jag pratade över hur det blir i jul och hon tyckte nog att jag skulle ta o flytta min "lilla" rumpa hemmåt över jul.. hmm de var ju inte särskillt dyrt.. 128 kr t/r.. hmm ja måste nog tänka över det iaf. hmm*

Känns som imorgon med jul men de e ju någon månad kvar ;O)


Tisdag nr:2

Då har man snart varit här i 2 veckor.. Känns lite som tiden sniglar sig fram men hoppas på bättring så snart alla rutiner sitter på plats! Idag har inte varit så mycket att hurra för, Skulle på möte med chefen klockan 16 idag så tackade nej till att följa med på intressanta saker idag. Tror ni chefen kommer i tid ? Nej utan kommer en halvtimme efter utsatt tid och jag får jobba över 45 min! Tar igen det någon annan dag, men man var rätt trött när man varit där i nästan 9 timmar. Har dock fått lite mer kött på benen över vad som gäller o vad jag ska åstadkomma (?) där.. Som tur är får jag arbeta med mina skoluppgifter på arbetstid, vilket innebär mer fritid för mej! det gillas =)

Min plan att gå på danskurs idag gick åt fanders dock = riktigt besviken! satt o letade i busslistan vilken buss som går förbi där men ingen den tiden går åt det hållet, så jag bestämde mej för att ta en taxi, ringde o frågade vad de skulle kosta osv och de var inte alls dyrt så jag bokade en. När jag sitter där i är det en man som inte kan engelska och som frågar vart jag ska, förklarar snällt vart jag ska o han säger att dit kör inte han! o han vet inte vart det är och ja det var en massa konstigheter! Så jag fick snällt betala framkörningsavgiften (2.20 pund) o sen gå hem. Ingen danskurs för mej alltså! Måste verkligen hitta på något annat att göra!
Gymet som jag ville gå till oxå fick jag råd av mina roommates att inte gå till, bara gamla gubbar som vill glo på tjejer som tränar tydlgen och en massa konstiga snubbar med knark i kroppen. Så de gick oxå åt fanders!

Imorgon iaf tänker jag ta nya tag och ta minst en timmes promenad! De måste jag ju överleva och på tiden att jag får känna på lite svett!

MARINA: Nej jag vill inte ha några kläder, kommer ha fullt upp med att få plats med det jag handlar här.. tack ändå! Men du kan få min adress ändå o så skicka ett brev =)

Nej nu ska jag gå o vara lite social med mina grannar!

Hejsan hopsan!


Har ett litet mål!

Imorgon, då ska jag minsan ta mej iväg på danslektion! Hitta en sida som säger:
Beginners are welcome, no partner required, just bring flat shoes and two left feet and we'll soon have you Swinging Away just like in the movies    Perfekt!!Enda frågan är om jag törs åka med kvällsbussen, är inte långt men inget område man gärna går i när det är mörkt! hua vem vet vad som kan hoppa fram ur buskarna.. eller soptunnorna för den delen.

Idag hade jag fått post! Ett härligt brev hemifrån med lite nödvändigheter i. Alltid roligt med brev, bara så ni vet ;)

Nej nu ska jag glo på TV en stund innan mina ögon slocknar..


Trötter..

Känner mej riktigt trött idag.. men jobbet har gått bra, hade lite leklektioner på morgonen o sen var jag iväg på kurs! EAT WELL utbildad är jag nu så passar er ;) haha Så mycket intressant vad man ska äta o inte äta. Fick lektion i hur mycket socker, fett och salt det egentligen är i mat. så jag äter just nu en chokladbit för att fira mitt fina diplom.. =) En sak jag verkligen kommer ta åt mej av är att i fortsättningen INTE salta maten, i sågott som allt vi äter idagg så är det jätte mycket salt från tillverkningen! Så mamma o pappa, nu är det ni som slutar laga mat med salt! ;)

Nej nu ska jag ta mej en promenad! Pusss o kram


2 av mina roomates



Kan ni se att jag är brunast!!! jihaa..



Nu ska jag sova, e såå trött idag plus lite hemlängtan!
Imorgon blir det jobb igen!

bilder fr lördag






Lördagen i bilder







BaKiS

hua en bakis dag idag.. men kul var det! Snacka om annorlunda pubar och barer!  å herregud hur engelsmännen ser ut.. haha. feta tjejer kommer i kortkort och minikjolar och då snackar vi feta tjejer!

Igår gjorde jag jätte sightseeing och besökte 2 kyrkor, kommunalhuset, gruvgångar under Nottingham, musem för fängelsen i Nottingham och avslutade med 3 barer och en klubb! Bilder kommer sen =)

I både gruvorna och i fängelsemusemet var det skådespelare som verkligen var roliga och trovärda! Väldigt roligt och intressant då det inte är någon som pratar bara.

Nej nu ska jag försöka lägga upp lite bilder!

Det finns något för alla i Nottingham..


heldag ute..

Så här ser taxin ut här, bara så ni vet ;) Ganska funktionella faktiskt, kan både ta rullstol osv..




Här får kungen gå .. med andra ord jag =)
'


Som sagt, väldigt imponerad av husen och gatorn.. Efter shoppingen idag så åkte jag tillbaka in till stan med bussen och gick på resturang, mexikanskt! Mumma vad gott det var, sen shoppade jag lite mer, behövliga innerskor o en kofta etc etc.. Sen gick jag faktiskt på bio, själv, haha.. var trevligt! Såg (500) days of summer! Mysig kärleksfilm!

Imorgon ryktas det om att Anna vill gå ut, så kommer nog hänga på det! Hon ville lära känna mej = kul!! =) så kanske får använding av min nya skjortklänning =) Önskar det var lite lättare att lägga upp bilder på bloggen, tar sådan tid o bara en i taget! hmm kanske skulle börja photoshoppa så fler bilder sitter ihop! eller har någon nått bra tips?

FÖrresten, någon som vet ett bra/billigt hotell i London? Ska möta upp hjärtat där och vara där 2 nätter..  Alla tips mottages gärna!

TV dags...

strunt i turistningen ;)

det fick bli shopping några timmar idag, man kan kalla det turistshopping, gick faktiskt igenom hela shoppingcentrat så nu har jag ju sett hela =)
Älskar att kolla på kläder, helst byxor när det faktiskt finns i både min längd o storlek! Hur fantastiskt är inte det?! Fick bli lite behövligheter:
En jätte fin skjortklänning, handväska och ettpar mysbyxor.. precis vad jag behövde =)

lyxade till med ett subway exakt som hemma..


Det finns mycket läckra hus bevarade..


För den med lite större kropp..


Önskar jag gick i bröllopsplaner..





friday!!!!!!!!!

äntligen fredag =) sovit ut idag! så skönt och behövligt. Igår kväll fick jag väldigt härliga nyheter min lilla skrutt ska komma hit, biljetten köpt o klar! *lycka* å så trevligt vi ska ha det då =) Troligtvis en weekend i London! yeah =)Plus att man Åsatösa funderar starkt på att komma över! mumma, de kommer bli så skoj!

Nej nu ska jag ut o turista, kameran i högsta hugg och solen strålar!

Pussa

nya saker!

Snacka om att saker o ting är annorlunda här.. som till exempel;
-Snickers-oboy, vilket jag tänker testa!
- Dubbla kranar, hur menar de liksom? skållhett i den ena o iskallt i den andra.. plus att de sitter toklångt ifrån varandra.. förklara gärna hur det e menat att man ska använda dem när man ska tex tvätta händerna..
- Otroligt tajta kläder trots att de är fetare än bantar björn var innan han blev bantar björn..
- Otroligt trevliga! oh thank you, lovely you. Please, your a diamant, oavestt vem som ringer o om du så vet vem som ringer, HI this is ... speaking how can I help you! oh dear you.. ect ect.. hela tiden!
- Otroligt små kassadiskar, så kassör måste både packa upp korgen, scanna varan och packa ner den i påsen på samma gång. Tycker fortfarande att de e lika pinsamt att få hjälp med!
- Inte ett fönster med fina gardiner i... Förskräcklig smak i design överhuvudtaget, förutom brevlådan och sopkorgarna ute efter gatan, de är helt underbara!

Nej, nu får det vara nog på upptäckter för idag, imorgon har jag en massa roligheter; shopping på stan, hitta gymmet (som jag inte lyckades hitta igår), hitta till universitet etc etc.. just ja, ta en massa bilder! Har varit dålig på det..

puss o kram o natti natt

Första veckan avklarad!

DÅ var denna arbetsvecka avklarad =) De är ett roligt gäng att jobba med, börjar komma in i rutiner och att jag måste be om uppgifter!
Idag har jag fått suttit med på "viktiga" möten på förmiddagen och på eftermiddagen var det läsning för hela slanten, tror dock att det börjar ta slut på läsning nu..
Torsdagarna kommer nog bli mina favoritdagar framöver, Då är det aktiviteter hela dagarna och jag måste vara med o hålla koll på saker o lära mig en massa.
nej nu ska jag gå ner och sällskapa med min nattpratande nya room mate..

See ya

Ny dag, nya tag!

Har nu varit här i en vecka, Tiden går inte jätte fort men förhoppningsvis så blir det lite mer att göra fram över. Träffade room mate nummer 2 igår, min granne, vägg i vägg. inte så jätte bra första intryck, hon kom hem vid 2 i natt med ett gäng kompisar och hade "fest" inne på sitt rum! lätt att sova då!? Jaja hoppas på bättring!

Idag ska jag väl göra lite hembesök och följa med på några lektioner! Får se hur dagen artar sig. Har mycket kvar att läsa på om deras organisation tyvärr, trots att jag inte hunnit med att göra så mycket annat än att just läsa..!

Sen ska ju alla alla arbeten början skrivas! *puh* !

Nej dags för frulle, hålller tummarna för systtra nu som ska på lägenhetesvisning..

Regnar det mycket i England?

Sen jag kom för precis en vecka sedan har det regnat 2 gånger bara! Igår kväll kom det lite lite regn men idag e det klarblå himmel o riktig sommarvärme! Sägs dock vara sista varma veckan så får väl passa på att njuta.. Idag har jag fått följt med på lite mer socialtjänst jobb, sen hade vi en lektion i hur man leker med barn, eller inte lektion i utan barn får komma med sina föräldrar och de ska leka ihop o vi erbjuder bara stöd o leksaker, kom dock bara en familj så blev inte så mycke action! Tyvärr kommer verkar det inte som dagarna bli lika givande som denna, mest lek med barn typ! fick dessutom veta att jag kommer att få en jätte uppgift att skriva av föreningen jag jobbar för! de följer inte alls studieplanen som jag fått men det ska vi prata om på måndag. kanske bra att ha en massa att göra samtidigt då dagarna blir väldigt långa annars!

Nej nu ska jag bege mej ut i området och leta reda på ett gym med pool, ska tydligen finnas ett i närheten, känner att jag behöver röra på fläskét och få lite annat på hjärnan o svettas!

Hörs snart igen =)

trött som artist!

Är galet trött idag, de tar minsan på krafterna att sitta o surfa en halvdag..!
Var trött, väldigt trött i morse när klockan ringde men masade mej upp iväg iaf. Var en intressant morgon då jag fick följa med på utbildning. Safeguarding children.. mycket intressant och gav mej ett brett persektiv på hur regeringen vill att saker o ting ska bli gjorde och vad deras syfte med organisationen är. Eftermiddagen däremot var så sjukt tråkig, sitta o glo på intranätet över de filer som fanns.. hur kul e det i 4 timmar? Plus att det typ står samma sak i filerna fast olika fackmän har skrivit dem bara. suck tråkigt tråkigt men fick faktiskt gå hem en timme tidigare då de tyckte jag varit `duktig´o varit iniativtagande.. (undrar hur andra studenter har varit..) jaja tänkte jag o gick hem!

Eftermiddagen har spenderats med att laga mat, sallad fick det bli idag, och sedan soffläge o tittat på friends, eller egentligen mest reklam eftersom det är mest det som visas! Har även ett Stort CHOCKLAD behov idag.. så har varit och nallat lite på mitt *spara till ett bra tillfälle* förråd med choklad.
Funderar på att bege mej ut på en promenad så man klarnar i huvudet lite.. mycket engelska ord som simmar omkring där inne!

Nej promenad var det! Puss o hej!

lång dag som äntligen går mot sitt slut!

Var lite nervös i morse när jag vaknade, vaknade före klockan o tur var väl det för klockan var inställd på eftermiddag (PM istället för AM) och jag hade ställt alarmet på morgon (AM) bra start liksom om jag sovit över.. nej tur man var lite nervös!

VÄl framme på plats så fick jag veta att min handledare var sjuk och ingen av cheferna skulle komma in idag! Systemet är väldigt annorlunda från hemma o alla ni som träffat en engelsman vet att de är inte lätta att bara "hänga med" Fick hela tiden tjata om uppgifter och de hade lite svårt att fatta att jag inte hade en aning om någonting! Fick iaf lite information om allt möjligt och fick följa med på några lektioner, med lektion menas att familjer i området har möjlighet att komma till "lekstugan" med sina barn och leka, vi ska vara där för att uppmuntra föräldrarna till att leka med sina barn.. typ som kyrkansbarntimmar om jag inte minns fel!?
Lunchen äter man vid sitt skrivbord helst arbetandes samtidigt.. Trots att man har 30 min avdrag för rast! Inte som Sverige alltså ;)
PÅ eftermiddagen åkte jag med en snubbe som heter Martin (både  halt och skelögd men trevlig) Vi åkte iaf till ett bibliotek och hade lässtund för alla föräldrar med barn som vill komma. Lekte lite med barnen och gjorde lite klipp o klistra övningar! VAr kul men hallå, hade jag velat bli lekisfröken hade jag valt en helt annan inriktning.. men förhoppningsvis så på onsdag får jag följa med på hembesök till en familj som har våldsproblem! De ska bli väldigt spännande!
SKönt ändå med en mjukstart.. och få ha lite tid att läsa på osv..! En intressant grej jag dock märkt med personalen är att alla (4 st) utom chefen har problem med synen på ett eller ett annat sätt! Undrar om det är kravet för att komma in på detta jobb?!

Är helt hög på allt jäkla te.. herregud, vi tar lite te medans vi håller på o svettas ihjäl, vi tar lite te trots att vi inte hinner, vi tar lite te innan vi går på toa, vi tar lite te medans vi ändå bara står här o pratar... Gah kommer ha svarta tänder när jag kommer hem! Tur jag köpt munskölj ;)

Har nu tänt lite levande ljus och försöker komma till ro efter all koffein, har lagat egna köttbullar ikväll o gjort matlåda till imorgon! Annas kille Ben kom ner och frågade what in hell are you doing? ARE you cooking them by your self? Han sa att jag var nog den första i huset som tillagade köttbullarna själv! Kommer nog bli rätt ensam i detta kök ;)
Lite drygt att leva med andra men man vänjer sig nog snart!!

Nej nu ska jag läsa på lite inför morgondagens blöjbyten ;) Hörs snart!


nervös!

Bara några timmar kvar till min första arbetsdag.. Spännande va! Berättar imorgon om hur det gick, om jag nu överlevt så klart ;)

GODNATT!


IKEA I LOOVEE

Idag har jag och Anna varit till IKEA, åhh fick lite hemlängtan, köpte lite nödvändigheter såsom lådor att förvara saker i och en blomma o lite annat smått o gott, hittade även blåbärssylt & choklad *mums* Så snart blir det en dajmbit för min del!
Ska nu gå ner och vara lite social och lära känna mina roomates!



Lite hemtrevligare blev det iaf =)


Just another day in Nottingham...

Börjar bli lite nervös! Dels för att få nya roomates och dessutom för att mitt nya jobb börjar imorgon! Det pirrar lagomt härligt i magen.. ! Får se vad dagen bjuder på idag.. Förhoppningsvis ett besök på IKEA!

Saknar redan vissa saker hemifrån; messmör, fullkornshavregryn, fullkornsbröd eller egentligen allt som har fullkorn i! Helt omöjlligt att hitta sånt här! Dock finns det massor av chips och läsk att köpa! Jihaa.. precis vad jag behöver...! Tänk att man kan sakna något som fullkorn, e det inte knäppt?! Haha

Nej dags för dagens dusch!


Imorgon; det aktiva livet!

imorgon flyttar mina room mates in! Helt plötsligt kommer jag inte vara ensam i detta hus någe mer, känns väldigt roligt men samtidigt lite jobbigt, har blivit van att vara själv nu och så. Men mest av allt ska det bli jätte kul att få sällskap! och på måndag då drar praktiken igång, hur spännande kommer inte det att bli!

Gillar mina 2*3 meter faktiskt, på något sätt så fyller det sin funktion med massa undangömma ställen.. plus att jag nästan fått ordning på allting nu, Har varit duktig när jag packat och tagit med bra saker, saknar dock byxor, inte för att jag hade några hemma heller.. men tog bara med 2 par plus mjukisbrallan så e lite fattigt, tur jag handlat ett par nya idag!

Nej nu ska jag försöka hyra en film på nätet, och sen soooova, känns i kroppen att man rört på sig en hel del! Lite träningsvärk här och där! Helst efter den smala tokhöga (stegen alltså) trappan till mitt rum..

Natti natti på er <3

åhhh.. hata blogg..

hade skrivit jätte långt o fint och lagt in bilder, puff så var allt väck, "blev något fel på webbsidan" SUCK!!
Börjar med denna bild iaf..

Typiskt England enligt mej, iaf så som jag uppfattat det hittills:


Började dagen idag med att få besök av husets ägare, pappa till en av mina roommates, mycket trevlig äldre man!
Vi drack TE och snackade i 40 minuter, ståendes.. Gör man så här, står och fikar?
Sen kände jag för att utforska området så jag tog mej en promenad och gick till en affär som jag var till första dagen jag kom hit, Sainsbury (typ som Willy:s) Ville minnas att de inte var så långt men första gången jag var åkte jag bil, var även osäker på vägen men tänkte att de e bara bra att se området lite. SLutade med att de var väl ca 5 km enkel väg, men jag hittade dit och har nu köpt mej en ny hårblås! Den förra som jag hade med mej har dessutom haft sönder min reseadappter så nu har jag bara en..
Denna bild tog jag på vägen:
Båtparkering? Bor folk här? hängde tvätt utanför vissa...


Sen vilade jag en stund och fick mej videosamtals stund med kärleken min! Sjukt bra att man kan se och höra varandra...

Sen bestämde jag mej för att leta reda på H&M enbart för att utforska staden lite! och gissa om jag hittade en fin cathedral.. och ett jätte mysigt område, uppdelat i små gränder! hittade även H&M vilket var lättare än jag trodde! Försökte hitta mej ett par jeans men icke! hittade däremot en annan butik väldigt lik Åhlen´s, Marks & Spencer, där fanns byxorna i lång och kort modell.. Super härlig för mina korta ben, hittade ett par ursköna och perfekta byxor, rätt längd och allt på engång för härliga 250 kr, helt överkomligt om du frågar mej ;)

Det är då verkligen tur jag lyssnade på min kloka mamma och tog med extra tjocka strumpor för fy vad kallt det blir här på kvällarna, och det är inte ens vintter än!

Nej nej nej min dator har börjat krångla. hänger sig när jag skriver... whyyyy????

Intryck!

Trött av alla intryck för tillfället..
Orkar knappt tänka! Så det fick bli hämtpizza ikväll! Inge vidare gott när jag väl fått den men mättade för en stund iaf! Usch för mozzarella på pizzan, kanske tur i försej då jag inte blir sugen på det igen om jag har tur! men då ska jag natirligtvis ha tur hihi ;)
SKa nog ta en varm dusch nu och krypa ner i min nya morgonrock och bara glo på dålig TV (värre än hemma!) 

Pappa: Här e det galet mer reklam på TVn än hemma... DU skulle få fullt upp om du skulle hålla koll på hur lång reklam pauserna är! 
Mamma: Hi! Im looking for Hanna, Is she home?

Känns lite underligt att sitta här och alla andra hemma är ute o partar eller hänger med familjen.. ´men what the hell jag kommer bli bäst engelska ;)

Nej dusch o morgonrock var det...

ingen cykel affär än!

Funderar på att strunta i cykel.. 89 pund (1500kronor) för en ny cykel, har 20 min till jobbet och kan ta bussen när det regnar! Japp så får det bli! Kostade bara 1,50 pund att åka buss så det passar ju mej bra! Blir nog billigare än cykeln i slutändan!
Blev ganska roligt när jag skulle kolla på cyklar, hahha sa att jag var student och inte hade såå mycket pengar, då tog mannen fram en barncykel!! haha ja bara;.. men hallå den e ju förliten han bara; ja men den är billig.. haha nej du snubben ingen cykel för min del!

Galet billigt i övrigt har jag märkt, iaf när det gäller kläder, tror mej ha hittat en favorit affär Primark, där fanns det jeans för 1-4 pund ( 10-50 KR) för ett par JEANS!!! Billligt!! Så systrarna mina åk hit utan packning för de lär behövas plats när ni ska hem!


Min första vecka är fullspäckad som ni kan se..



Fick nästan lite hemlängtan när jag stötte på denna skylt:



Otroligt vacker shoppinggång, en gammal kyrka..



Nej nu blir det till att slappa i soffan...

p.s

Om ni vill titta på bilderna i större format klicka på dem en gång så visas de =)

Praktikplats!

Har nu varit och besökt min praktikplats, den verkar helt okej.. Tror jag kommer trivas! Kommer att bli fullspäckat schema 9-17 varje dag så gäller att vila upp sig i helgen så man e redo på måndag. Det enda som oroar mig är att de vill att jag skriver mina uppgifter på engelska, men det kanske kommer naturligt när man varit här ett tag. Idag e det stormvindar ute.. Höll på att blåsa bort, tror hösten har klivit in här med stormsteg ;)

Verkar som om jag kommer få några härliga besök under hösten! Alltid roligt så man har något att se fram emot!

Liter bilder från dagens promenad :

Mysig pub efter vägen till jobbet                       För den som gillar TVspel..
                                           


I denna dörr får bara kvinnor och barn gå igenom..



Nu e det dags att hitta en cykel återförsäljare..

Utvilad!

Nu känner jag mej äntligen utvilad! Har sovit en hel natt utan att vakna! Äter just nu frukost i sängen och ja jag har te till =) Lika bra att ta seden dit man kommer! Idag ska jag ta mej till organisationen som jag ska jobba på tänkte jag. Så man hittar dit och vet vad man ska ha med sig!

Igår eftermiddag stängde jag av värmen för det var nästan 30 grader inne i mitt lilla rum och idag när jag vaknade så var det bara 15 :S tror minsan jag hellre står ut med 30 grader, ska försöka hitta en termostat någonstans så jag kan sänka istället!

Mamma: Jag är minst lika nervös när det ringer som du är när du ringer, man vet ju aldrig vem som ringer och kanske måste göra mej förstådd! men som sagt är själv till och med söndag så de e bara att ringa på!

Nej dags att ta tag i denna dag!

En liten promenad.

Tog mej en promenad, för att utforska området, hittade en bra billig affär (tror jag iaf ) så nu har jag sopkorg, bägare till schampo o så jag inte glömmer något när jag ska duscha! Lite frukt och en massa annat smått o gott!

Tittar på tv nu, det är som att titta hemma på femman, men utan text bara.. Hoppas grey´s sänds snart.. De vill jag ju inte missa!

nej nu ska jag äta lite jordgubbar med mjölk..


hmm..

Ska man ta sig orken att fara till ett Ikea? Vore trevligt att ha en liten blomma och kanske ett ljus..

Ingen som är sugen på att komma över och testa på utelivet i Nottingham i helgen? Skulle behövt lite sällskap, törs nog inte gå ut själv än!
Oj nämen titta nu regnar det och solen strålar samtidigt ;)


Shoping runda nr1

Då har man avverkat en halvdag med att shoppa =) Tog mej en promenad upp på stan, tog ungefär 25 min! och herregud vad affärer... plus att det tydligen är galen rea just nu typ som julrean hemma. Köpte dock bara nödvändigheter så som skrivbordslampa, schampo och galgar! Gick för första gången i mitt liv vilse i ett köpcentrum.. så jäkla stort! Gäller att hålla i pengarna ;) Livsfarligt för slösan Hanna.

Några konstigheter som jag upptäckt med Nottingham och huset här är att till exempel när det åker en viss lastbil förbi då ringer det på dörrklockan.. Fast den åker ute på vägen! Var helt normalt sa de som äger huset.

Sen fungerar varken hårblåsen (trots att det är en resehårblås) då de e för lite ström här, plattången fungerar inte och inte heller locktången! Oj,nyss sken solen från en strålande himmel men nu spöregnar det, börjar förstå varför alla trots solsken i morse gick med paraplyn..

Inatt har jag vaknat några gånger av galna polis sirener men somnat om lika fort igen. Känns skönt att vara ensam här några dagar så man hinner landa och känna sig för innan allt drar igång.

Tycker att det är lite svårt att ge dricks, åkte taxi o där ska man ju ge 10 procent, så jag gav 2 pund (taxi resan blev 5 pund) då blev han så glad att jag fick hans nummer så jag kunde ringa när jag helst ville taxi! Så måste nog läsa på lite bättre hur man gör med sånt!
E lite sugen på att ta mej till Ikea här.. Sägs att de e billigast av alla ställen, skulle behöva en sopkorg och en pärm o lite annat smått o gott! Var förresten in på veromoda här och de har exakt samma prislappar som i Sverige så det stod på svenska hur mycket det blev =) Lustigt!

Nej nu ska jag tillaga mej lite lax.. det kurrar i magen!

Lite bilder från dagen:

Londons tågstation (lika stort som arlanda typ!)
 

Klockan jag ska hålla koll på för att hitta ner på stan..


Torget i NottinghamCity



Bild på utsikten från mitt fönster för tiillfället, Jaa det regnar ;)

På plats =)

Då är man på plats! Flygningen och tågresan gick bra =) Men shit var stort det var i London.. Herregud fick byta 2 stationer med tunnelbanan för att komma till tågstationen! Men hittade fram till slut!

Nottingham verkar super trevligt, regnigt dock, men hade inte förväntat mej något annat.. Blev väl mött av hus"mamman" som bara äger huset men hennes dotter bor här (hon var oxå med) De var super trevliga och har verkligen blivit bra mottagen.. Fick skjuts till affären osv och nu är jag ensam "hemma" till och med söndag då de fortfarande jobbar på sina sommarlov här. Universitet börjar först den 21 september här! Lite kusligt att bo själv men har blivit välinformerad om allting så det ska nog inte bli några problem!  Har mysigt litet krypin men en 120 säng så det kan ju inte bli bättre ;)

Nej nu är det dags att packa upp det sista ur resväskan!

Hörs nog snart igen =)

Om någon har skype och får för sig att ringa så heter jag hannavendin  där! Bara till att slå en signal..


RSS 2.0