Gilla ordet lördag ^^

Idag är det Lördag , jihoo =)
Insåg precis att jag verkligen har fått långt hår, Var ju inte alls så länge sedan jag var kortare än kortast i håret.. och nu så har det ju faktiskt växt ut till en ganska så bra längd, frågan är bara hur långt jag vill ha! Ska jag fortsätta låta det gro eller ska jag kanske hålla det fräscht i denna längd? hmm den dagen man ska gifta sig, vill jag ju ha lååångt hår som man kan locka... så jag tror jag ska försöka låta det gro en liten bit till...


idag är en bra dag! De har jag bestämt! ser mycket fram emot kvällens tacobjudning och några glas vin.. Sen tror jag det skulle bli utgång på något som kallas REX. Ja vi får ´la se vart denna kväll har att erbjuda, förhoppningsvis några glada skratt =)

Livet från den ljusa sidan!

Idag har varit en MYCKET bättre dag! Snacka om att gårdagen inte var den bästa, har aldrig varit med om något liknande! Dagen slutade med en liten sorgsen kombo, så den 28 jan 10 kommer jag nu lägga mej bakom mej!

Idag har jag pluggat lite med flickorna i skolan sen en iskall tur ner på stan, minus 23 grader ute. brrrbrr

Jag o min Kombo har ätit good middag och käkat en massa onyttigheter och nu har hon lämnat min sida för att umgås med sin bf lite. Blir en tidig kväller för mej, e trött efter en "hård" vecka i skolan!
Nej nu blir det lite lets dance

uppnervända dagen!

Ibland blir det inte som man tänkt sig, Borde anat ugglor i mossen när jag
1. klockan 5 i morse vaknade med huvudvärk. Tog piller för det o gick o la mig igen, vaknade dock
2. klockan 7 igen av att någon borrar (!?) väldigt ljudligt, (lät ungefär som de borrade i mitt huvud),. VIsade sig att de var en vattenläcka och de kommer även att borra imorgon bitti.
3. Kommer till skolan och hamnar i lite diskussion om c-uppsatsen,
4. Går hem utan underbyxor och inser att det är förjäkla kallt (-19)
5. Sätter på datorn, har virus
6. Öppnar dörren och där står radiotjänst och tvingar mej o Ina att betala tvlicens

Positiva saker; haft ett underbart samtal med kärleken där hemma! Vilket gör att jag kommer somna med ett leende på läpparna!

Så jag kanske inte skulle ha klivit upp alls idag, tänk hur det kan bli, men man kan alltid hoppas att de var någon där ute hade en bättre dag och imorgon kommer jag vakna med ett strålande leende på läpparna!


o mitt i den filosofiska tanken så dök Ötzi upp!

kursen vi läser just nu handlar om vetenskapsteori, inte alls så roligt och inte alls så mycket socialt arbete, Men nyttigt för c-uppsatsen. På seminariumet vi hade igår så nämndes en historia om en mann man hittat som har legat i isen i 5000 år. (fråga mej inte hur vi kom in på detta ämne under seminariumet)
och av en renslump idag så tittade jag på en bildblogg och denne personen hade länkat till Ötzi (klicka på den grå texten för att läsa artikeln!) Sjukt intressant hur forskningen har gått framåt.
Men visst är det väl lite konstigt att man enda dagen kan tala om något och i nästa stund sker något som har just med det att göra?!

Nu ska jag göra mej klar för lite scones bak! Mina flickor ska trotsa ovädret för lite mitt i veckanmys!

En rekonstruktion av Ötzi i helfigur.
Fotograf © South Tyrol Museum of Archaeology/ www.iceman.it »
Storlek 41x52 cm i 200/dpi
Nedladdning Ötzimodell »


snöstorm!

"Stora snömängder/drivbildning: Snöfall som fram till onsdag kväll kan ge 20-40 cm nysnö med frisk sydlig vind."
med andra ord tänker jag hålla mej inne idag! ser inte alls så roligt ut utanför fönstret!

Ikväll ska vi baka scones och bjuda över lite klasskompisar! Är roligt med att ha sällskap och att det hela tiden händer något skoj! Plus att Ina är som en blond kopia av mej (förutom om man tittar på betygen så klart) ;)

Här kommer lite bilder från lägenheten och soffan som spenderar 12 timmar nattetid på

(Inas säng, och delar av "min" soffa)


Soffan som har blivit "min plats"


Köket


Stora härliga fönster..


Nej nu måste jag plugga lite..
puss o kram från mej

Tisdag!

Idag är en dåligt humör dag! Inte så mycket att säga om det mer än att jag inser att jag är rätt otrevlig idag!
Ska pressa fram lite positiva tankar nu; så man tänker bort den dåliga ;)
Har fått internet idag, hur lätt som helst att installera när jag väl kommit på vilket som var till bredband och vilket som var till telefonen.
har även haft seminarium idag vilket oxå har gått bra, skönt att ett av fyra nu är över..
Jag och Ina har varit duktiga och iaf pressat oss att gå ut varje dag nu (inte helgen men alla andra dagar) plus att vi har komit underfull med hur lika vi är! Allt "onormalt" som man har för sig känns nu liksom helt normalt, då hon /eller jag säger att ja men så tänker jag oxå eller så funkar jag oxå så blir det konstiga väldigt normalt ;) Egotripp utöver det vanliga!
nej nu ska jag ta o laga lite mat! Falukorv får det bli =)


plugg plugg plugg...

Mycket att göra nu, känner mej duktig iaf som har kommit upp (nästan kl7) och tvättat hela morgon, nu blir det en dusch sedan skolan för hela slanten!
Har tydligen snöat inatt så är ju tur att jag köpte de där täckbyxorna på röda korset ändå! Kommer nog bli välanvända! Så nöjd, ett par typ nya täckisar för 80kr, älska second hand!

Nej nu måste jag sätta lite fart här.. Hoppas jag får eget internet snart så man kan hålla kontakten med omvärlden!

Umeå!

Är nu på plats i ett kallt och snöigt Umeå.. Universitetsområdet är gigantiskt och jag har redan gått vilse några gånger.
Är som sagt inneboende hos underbara Ina som tagit emot mej med öppna armar. Hon har en jättefin lägenhet som ligger ett stenkast ifrån skolan. I helgen har det varit lite party med några nya klasskompisar, mycket trevligt men var så trött igår, låg helt utslagen på soffan hela kvällen. Skönt att vara lite själv oxå (Ina var nämligen hos sin kille).
Just nu sitter jag på skolan eftersom jag inte har något internet i lägenheten, har beställt ett mobilt bredband som jag håller tummarna på ska fungera. Har även tagit steget att byta abonent till tele2. Billighet måste gå först!

Ina har en mycket skön soffa som jag sover på, e lite ovant att bädda undan sina sängkläder varje dag men vänjer mej  nog snart. 
 
Nej nu ska jag ta och stänga ner här och vandra hemåt igen.
Hoppas allt är bra med er där hemma! <3


på väg...

 

Ute på buss tur... På väg till Umeå. Ett nytt kapitel i livet ska skapas med nya vänner och nya vanor.

Har packat hela morgon (om man bortser från gardinerna jag lagt upp), ska vara borta ca 4 veckor och har mer packning än till England (där jag skulle vara i 5 mån). Men de är behövliga saker..

Ska ju få bo hos Underbara Ina, kommer bli mysigt tror jag. Kan tänka mej att det kommer bli en heldel med slager oxå (Ina är känd för sina kunskaper inom slagerns värld) .

Internet här på bussen fungerar dock mindre bra, loggas ut, loggas in, loggas ut, loggas in, ja ni kanske förstår!
Ju längre upp i landet vi kommer (har precis passerat Tönnebro), desto mer snö verkar det vara, trodde faktiskt inte att det gick att få mer snö!?

Men håller med Anso, klart som sjutton man e glad för ett vinter Sverige, finns ju faktiskt aldrig människor som aldrig får uppleva 4 årstider och de tycker jag man ska vara glad för!

På nått konstig vis så vill jag ej ta av mössan ida, inte ens inne i bussen, känner att det drar lite kallt om huvudet idag så får nog behålla den på! Varmast o skönast så, sen e väl inte mitt hår den vackraste synen idag :)




Nej nu ska jag nog ta och vila en stund, är ju sååå många timmar kvar!
puss o kram


*pust*

Tråkiga nyheter Annso pjäxorna passade tyvärr inte längre efter 10 år på mina "stora" fötter, trodde inte jag utvecklats så mycket på tio år men hallå, fötterna har tydligen blivit större! (kanske något annat oxå haha)
Så fick bli en promenad och "huffa och puffa" fellan uppför backarna. Hon hade lite bakglid så de var väl kanske tur att jag inte hade skidor på fötterna!

Veckan som gått har varit lat, lat ända fram tills igår då jag tog mej i kragen och åkte och dansade, nya lokalen som klubben har fått var verkligen super fin och passar ju klubben utmärkt! Kanske inte var beredd på att dansa 2 h i sträck (med undantag när jag stod still och inte kunde andas och när jag klunkade litervis med vatten) men så blidde fallet.. Skit det är verkligen jobbigt att släpa runt på 10 kilo extra på dansgolvet!Dock var de så jävla kul att dansa. Jimmy stod ut med mej och min kondis i 2h. Känner en liten skräck nu när jag inser att jag lovat att ställa upp på danstävling i vår. Glömde för en sekund att vi faktiskt slutet på topp i Vuxen B. Hur i helv*tet ska jag klara det.. Puh. bara att bita ihop antar jag och verkligen träna upp kondisen på allvar nu!

Stressar upp mej tokmycket över flytten till Umeå (har fortfarande inget boende) och eftersom det börjar på måndag så är det lite panik nu. Har ju sängplats från onsdag/torsdag (soffa) hos underbara Ina så jag funderar starkt på att skippa de 2 första dagarna och ta mej uppåt på onsdag istället! Tror det får bli så, sen är jag ju hemma om 4 veckor igen och då behöver jag ju inget boende! så tänker nog ta tag i det där med boende till hösten! (försök nu släppa detta Hanna!!)

Idag tog jag mej en promenad till Leffeboys jobb för att låna bilen, 50 minuters promenad i en gråmulen himmel, mycket skönt då temperaturen nu är runt 10 grader minus bara (!). Precis friskt och härligt!

Tänkte kanske prova lägga upp liter bilder, får se hur lång tid det tar!

ENGLAND
   
Leif postar brev i glad anda! Sedan sunday roast (en av leifs många favoriter)

Mysiga Nottingham


Observera rödvinglaset, kanske  blir vuxen någon gång jag oxå

Avflyttningspaket

SVERIGE
   
Följde med o glodde på ridkurs,
  
 
Vackra Sverige!!

Nej nu ska jag ta mej till Brorsan och agera taxichaufför
See you


Onsdag!

jag har gått o blivit lat, de senaste dagarna har jag inte tagit mej för att göra någonting alls! sover till 10 (igår halv 12) och hamnar sedan i soffan framför datorn! Nej skärpning!! Slit dej och gå ut på en promenad i solen!


Sverige!

Då var man hemma i Sverige igen (eller har nu så varit i dagarna 4).. Händer inte så mycket, stressar så klart över boende men har ju hittat en guldklimp i Umeå, Ina en tjej kompis från Indien-resan erbjöd sin lilla etta till bostadslösa mej! Toppen toppen =) så nu behöver jag bara fundera ut vem jag ska förbarma mej över och våldgästa nån helg då o då!

Har verkligen inte gjort så mycket roligt här hemma, vardagen har redan börjat lunka på.. och vädret.. ja de är svinkallt som vanligt! Sitter och tänker tillbaka på vilken erfarenhet jag faktiskt fått från att vara i England! Inte bara hemskheter med sig hem i bagaget. Har ju faktiskt lärt mej en hel del om både det ena och det andra. Så jag tänker använda dessa erfarenheter till att bli vass på arbetsmarknaden. Tänker då inte sitta här arbetslös inte. Känner att det nog redan är dags att börja lägga ut krokar inför sommarjobbet 2010, har fått för mej att just socionom jobbet inte borde bli mindre med arbetslösheten utan snarare fler.. fler att ta hand om och hur många är egentligen socionomer och jobbar på ericsson?! Så om jag lägger ut krokar redan nu, ser till att få in en fot i sommar och håller kontakten i höst så borde jag kunna luska fram ett jobb våren 2011!! eller har jag fel? Håller tummarna på det iaf!

Idag har jag gjort makaronilåda, men den ska intas först efter 2,5 km i skidspåret (har för övrigt inte stått på ett par skidor på MÅNGA år så de blir intressant! plus att skidorna tydligen inte är av bästa kvalitet, köpte dem nämligen för över 10 år sedan och de har nog fått stå pall för både grus och en och en annan sten) men skam den som ger sig! Se upp i backen 1000 hål i nacken ;)

Undrar då vad 2010 kommer att erbjuda, kan tänka mej en hel del nya bekantskaper då en ny stad och nya studiekamrater är på G. Tror även jag kommer cykla mycket! Umeå är ju känd för att vara cykelstad och här sitter ju jag med en NY cykel, kommer nog bli toppen bra =)


Nej nu ska jag nog ta mej en liten promenad ( har tänkt det HELA dagen men har inte tagit mej för!) tyvärr är den underbara solen redan på väg ner så kan nog bli lite kyligt!
 see you all soon again!

Godmorgon =)

Här i England är det full arbetsrulle, eller det kanske var att ta i, fick ju gå hem vid 12 igår ( värmen på jobbet har slutat fungera så blev hemskickad) Tänka sig att ett helt land blir förlamade när termometern visar -2..
I huset är det fuktigare än fuktigast, mögel har krypit sig igenom varje liten vrå!

Har inte tid att skriva något mer, måste sticka till jobbet, medans andra (läs leif) får ligga o dra sig och ha semester!

Kanske skriver lite mer ikväll! KRAM

Några bilder..


Julafton 2009

Juldagen hos Marina 2009


Dags för uppdatering igen!

Helgen har rullat på! Gårdagen spenderade vi ute på stan, började dagen så klart med Leifs favorit frukost; bacon, ägg, bönor i tomatsås, toast och vidrig korv! Sedan gjorde vi en runda på alla roliga affärer som finns här. tog även några öl på några mysiga barer. Sen bar de hemmåt för att göra sig klar för utgång, klunka lite vin och duscha.
Middagen intogs på Red hot Buffe, mitt favoritställe. Buffe där du får äta tils du storknar, och tyvärr var det som hände mej. Fick huvudvärk och blev så trött. Kände mej urtråkig men vi begav oss hemmåt istället för utgång.
Bättre lycka nästa gång!

Idag har vi tagit en lång promenad (behövligt efter all denna mat/öl som vi fått i oss).. Nu blir det lite vila innan de3t är dags för Sunday roast (den välkända engelska jätte middagen)!

OCH JA helena, man skulle kunnatro att vi äter hela tiden.. men du vet ju hur de är att alltid vara hungrig ;)


Dags för uppdatering igen!

Helgen har rullat på! Gårdagen spenderade vi ute på stan, började dagen så klart med Leifs favorit frukost; bacon, ägg, bönor i tomatsås, toast och vidrig korv! Sedan gjorde vi en runda på alla roliga affärer som finns här. tog även några öl på några mysiga barer. Sen bar de hemmåt för att göra sig klar för utgång, klunka lite vin och duscha.
Middagen intogs på Red hot Buffe, mitt favoritställe. Buffe där du får äta tils du storknar, och tyvärr var det som hände mej. Fick huvudvärk och blev så trött. Kände mej urtråkig men vi begav oss hemmåt istället för utgång.
Bättre lycka nästa gång!

Idag har vi tagit en lång promenad (behövligt efter all denna mat/öl som vi fått i oss).. Nu blir det lite vila innan de3t är dags för Sunday roast (den välkända engelska jätte middagen)!

OCH JA helena, man skulle kunnatro att vi äter hela tiden.. men du vet ju hur de är att alltid vara hungrig ;)


Tillbaka till U-landet..

efter en lugn och fridsam jul så är man nu tillbaka i England. Resan tillbaka till england gick dock inte så bra, började med att Leffes bil gav upp. tur att vi var ute i god tid och att man har världens bästa föräldrar som ställer upp utan att blinka. Fick skjuts till västerås och efter mycket om o men så var vi framme i london. Tyvärr så hade vi varit snåla och tagit ett billigt hotell vilket resulterade i 30 min resa ut i ingenstans, sedan en halvtimmes promenad i cirklar för att slutligen hitta ett ruttet skit hotell. Fick dessutom betala igen då våran bokning inte fanns, arga o trötta stövlade vi in på ett ISKALLT rum. Enda som var bra var rena lakan. Huttrande gick vi och lade oss. Vaknade redan 7, ARG över gårdagen och stövlade ut i receptionen där vi möttes av en betydligt trevligare typ än dagen innan som hade letat efter oss då vi fått betala dubbelt och han skyllde på att nattpersonalen var ny. Fick pengarna tillbaka och begav oss ut på frukostjakt. Till Leifs stora lycka fann  vi den engelska frukost han så länge trånat efter.. (bilder kommer imorgon) lite shopping för Leffe boy som sedan avslutades med ett biobesök (mitt på blanka dagen) AVATAR rekomonderas starkt. Efter bion blev det en rusning hem och dusha och bege sig in mot London! (hann även upptäcka att fönstret saknar lister och att gliporna var centimeter stora. Inte undra på kylan!  Hittade dock på ett element som fick pumpa o gå hela kvällen.

Väl inne i London förvirrade vi bort oss utanför tunnelbanan, men bestämde oss för att ta en taxi till resturangen vi bokat bord på, när vi går o vinkar hejglatt efter en taxi tittar vi upp o ser att vi står precis utanför resturangen, tur att ingen taxi stannade, hade ju blivit pinsamt. När vi väl hittat fram  hängde vi på låset till den italienska drömmen men Var tydligen 10 min tidig och resturangen hade inte ens öppnat, fick ta en liten promenad och
svalka oss lite i svinkall blåst. Men det var det värt. Maten var supörb och så trevlig personal. SLutade dock inte billigt! Och hör o häpna, rödvIn var drycken! 

Sedan bar det ut mot london eye för att i 4 timmar kämpa mot kyla och fulla ungdomar! Hann även med att visa framfötterna som bliviande socionom då 2 kvinnor kommer med ett barn på 6-7 år och vill trängas upp på en pelare framför oss.. Stqackars unge, de var asmycket folk och jag talade om för kvinnorna att detta INTE var en lämplig plats för barn. slutade iaf med att ungen stod framför mej hela fyrverkiert och jag såg inte ett skit. Eller det gjorde jag men med skymd sikt!

4 timmars väntan på en 2 minuters show var värd att vänta på! Vilka fyrverkerier! Trötta och lagom berusade begav vi oss efter detta hem. Träffade trevliga swechiare (!?) på tåget som var så roliga att prata med.,
Avslutade kvällen med natt mat och glada över att elementet äntligen värmt upp rummet.

Nyårsdagen (idag) har varit på resande fot! När vi äntligen var i Nottingham så var vi vrålhungriga och bestämde oss för kinesisk buffe. Mums!! Men inget slår italienskt ;)

Efter maten blev det bio igen och denna gång Sherlook Holmes! Kanon bra film, måste dock se om den med svensk text (leif hälsar till Svenne att han vill gå på bio med text när han kommer hem!) då många fraser var lite var lite otydliga för vår tappra engelska.

Nej nu måste jag nog stänga ner, har en mycket trött och redan snarkande (!!) Leif bredvid mej!

KRAM

RSS 2.0