Vardag igen

Då var livet tillbaka till det normala igen. Första arbetsdagen är över och tröttare än någonsin ska bli så skönt att sova ikväll!
Hostar fortfarande o de droppar ständigt från näsan men tror det är på väg bort.. fattas bara annat ;) Jag vill bli frisk så jag kan använda sista dagarna på mitt gymkort.. Så man blir snygg o smärt till jul, just nu äts de mest chokladbollar..

undrar om man ska ta o äta lite mat snart.. kan ju inte leva på gröt hela dagarna ;)


A christma Carol (en julsaga)

Jag och Em har precis bestämt att vi ska gå o se "a christmas Carol" i veckan. Har ju fördelen att kunna se den i 3D här i England. Såg att hemma i lilla Gävle går den minsan bara i 2D! Ska bli riktigt roligt att se den.. =) Plus att det med student kortet bara kostar 50spänn att gå på bio.



tror faktiskt att den kommer vara rätt bra!

Sen såg jag precis att Alice i underlandet kommer i mars även den på 3D. Spännande!!

Advent!

idag har jag lyxat till det och öppnat glögg flaskan, måste ju ha lite advent känsla! doftar så gott i rummet efteråt, vilket inte hör till vanligheterna!

Nu blir det en sväng till affären för att köpa något att äta till middagen, kanske lite vitlöksbröd, vem vet ;)

julmusik

Försöker komma i lite adventstämning men är verkligen svårt när man inte är i Sverige, jul är verkligen något speciellt i Sverige. och det enda som gick att lyssna på är för tillfället carola gillar egentligen inte henne men e ju julmusik iallafall. Funderar att smutta lite på glöggen o kanske ta en pepparkaka som lisa så snällt tog med åt mej.

För tillfället har jag en kyckling i ugnen och magen börjar kurra härligt. Min potatisgratäng blev verkligen smarrig igår.
haha tittade precis ut genom fönstret o det åkte förbi en bil med en chaffuör som såg precis ut som Robert.. öh?! dåligt att inte komma in o säga hej om han ändå hade vägarna förbi.. ;) nej troligtvis inte han!

Sitter och väntar på mejl om en lägenhet jag sökt via blocket, vore perfekt om jag fick den, saker skulle bli så mycket lättare!

nej nu måste jag nog kolla till kycklingen! Trevlig Adventshelg där hemma!

visste ni..

att i England är det tillåtet att enligt LAG slå sina barn i hemmet. För mej är detta ofattbart. Hur kan ett europeiskt land få göra så? Ett land som dessutom skrivit under på mänskliga rättigheter (human rights) , jag kan då inte läsa någonstans i denna konvention att barn inte är mänskliga varelser..

På grund av detta har jag nu helt inriktat min rapport på den engelska lagen och dess drabbade. tar även med infallsvinkeln som belyser att Sverige har haft förbjud mot aga i 30 år!
Tänk så bra vi har det ändå hemma i Svedala..

Rastlös!

Är väldigt rastlös idag (konstigt när man varit i sängen i 4 1/2 dag) så jag bestämde mej för att baka lite =)

Så där här har jag gjort idag :
Började med att diska detta berg:


Blev en potatisgratäng
     


Äppel Paj

 och lite chokladbollar =)

så nu ska jag ta o sova lite middag =)

ångvält!

vaknade upp med en känsla av att jag precis blivit överkörd av en ångvält, Minst 2 gånger! ont i hela kroppen, klåda i halsen och en täptare näsa än någonsin. ingen feber tror jag dock! Näe nu får det minsan vara slutet på denna förkylning, har ju verkligen "gjort som man ska" och legat nerbäddad o tagit det lungt, vad mer krävs?!

så är det någon som har en ide på vad man kan hitta på här i sängen? har surfat på det mesta känns det som, inte ens facebook lockar att logga in på!

nej drar täcket över huvé en stund till....

feber?

helt plötsligt från ingenstans tror jag att jag fick feber.. pannan e skållhet och jag fryser! Äger inge termometer så kan inte kolla heller! bäst jag ligger kvar i sängen då! Är totalt bortdomnad i min stackars rumpa.. är verkligen inte van att vara still så här mycket! *puh*

Hungrig!! Vill ha:


Saker som står på "min vill ha" lista just nu:

Äger ju ingen säng så är verkligen behövligt:

Tänk så praktiskt, jag spenderar mycket tid vid en bärbara så detta vore ju perfekt:



Äger inte heller någon:



Inte heller äger jag någon:

Sen skulle jag oxå vilja ha:



Men MEST av ALLT vill jag ha en mysig och härlig julafton med mina nära och kära:



6 dagen som sjukling!

Hade stora förväntingar igår när jag gick o lade mej (eller bytte från mysbyxa till pyamas byxa i sängen) att jag idag skulle vakna pigg o kry som en lärka! Men dock är rösten idag mindre åt lärka hållet och mer åt kraxande kråkstadiet! Hostan är eländig fortfarande o som om det inte vore nog så har ryggen o nacken börjat smärta. Jag börjar ana ugglor i mossen....
Just nu avnjuter jag en Chai te vilket får mej att längta tillbaka till ett varmt och semesterikt Indien.. Där bjöds det på chai te hela tiden.


Sitter och går igenom korten från helgen.. Så mycket gott vi ätit!! =)

På lördagen åt vi inget på hela dagen, man ville ju vara utsvulten inför den 'omtalade' buffen som vi skulle äta på kvällen. Vrålhungriga stegade vi in i himmelriket, så mycket mat, så mycket gott! Dit Leif, Lovar jag att ta dej när du kommer nästa gång! De fanns allt från pizza till stekta anklår, från vetnamisk biff till mexicansk gryta. Sen efterättsbordet var inte att leka med.. glass i stora lass (som smakade parfym) och en massa andra läckerbitar. Du kunde även välja dina egna grönsaker, kött och sås och så stekte kocken på det under tiden du väntade.. super nice!


Jag Lisa Maria på väg till himmelriket:


Ser det gott ut eller gott..

Mabelle in action










Himmelriket nummer 1

Himmelriket nummer 2

Himmelriket  nummer 3

 Efteråt var alla väldigt mätta och belåtna. Vi drog vidare till hårdrockskällaren/baren, där jag tror Lisa trivdes fina fisken medans Mabelle inte lika mycket! Var bara där en snabbis och mötte upp mina rumskompisar. Drog sedan vidare till Tantra, ett trevligt ställe med super goda coctails. Man kunde även hyra en egen säng om man ville, var dock väldigt mycket folk så gick inte så bra. Eftersom jag längtade efter att få visa alla ställen så blev det bara 2 drinkar på Tantra sen tog vi vårt pick o pack o gick till Vodka Revolution (I love Vodka), drog 2 godis shots var men musiken var så hög och vi var väldigt mätta och flickorna trötta efter all shopping o resande så vi avslutade kvällen med att gå till Pitcher and Pianos, vilket är en stor kyrka som de byggt om till bar och disco. Tror flickorna gillade detta stället! Som sagt, trötta o mätta tog vi en taxi hem för lite tjejsnack och en tidig kväller!

      

 Söndagen spenderade vi shoppandes och turistandes, vi klev upp redan klockan 8 och tog oss ner på stan för att shoppa, ingen kan då klaga på att de inte fått shoppa iaf ;) Tog även med damerna till museumet 'justice of crime', skådespelarna var på topp o skrämde slag på flickorna! Mitt tredje besök där och tror de börjar känna igen mej..
Det enda jag spenderat pengar på denna helg, förutom mat, är ett förkylningskit, då min förkylning så lägligt bröt ut på lördag morgon så var lidelsen på topp på söndagen.

Vi avslutade söndagen med middag på en mexicanskt restaurang och sist men inte minst så gick vi på 'New Moon', mysigt avslut på en härlig tjej helg. Filmen var okej, var mer imponerad av den första.

Måndagen gick vi till mitt jobb och de fick en guidad tur av en snorig guide, då jag var väldigt förkyld så fick jag inte vara kvar på jobbet utan följde Mabelle till bussen och lisa o jag skulle gå på o kolla på slottet, dock var detta stängt på måndagar. Men vi fick ju se slottet iaf! Sen blev det lite shopping igen för Lisa, eftermiddagen drog jag mej helt slutkörd hem för att vila, satte lisa på en buss för att möta upp sin kompis Maria som också bor här. Själv gick jag hem o slocknade. Lisa kom tillbaka vid elva tiden och blev då en 'typisk' tjej avslut på hennes vistelse, vi sov nämligen skaftfötters =)

Igår blev det till att samla energi i sängen hela dagen, och även så idag! Solen skiner just nu utanför fönstret och jag har haft det på lite vädring, måste få lite luft även om man sjuk.. hmmm ser nu att solen skiner OCH det regnar, hihi så typiskt England!


Tjejhelg!

Så var det roliga slut ännu en gång! Har haft en riktig mysig tjejhelg med mina stockholmsjäntor (ja jag vet M att du bor i Luleå men du e ju ändå en stockholmjänta). Vi har shoppat, turistat, festat (mer eller mindre iaf) shoppat lite till och ja shoppat lite till. Jag har dock pesronligen inte shoppat något alls denna helg eller jo,  förkylningstabletter, näsdukar och en inhalator.. har ju varit så förkyld, så typiskt när man har besök. Är sjukskriven idag och har legat nerbäddad hela dagen med ostbågar till lunch! Blir hemma imorgon oxå sen borde jag vara frisk eller hur!!

Vädret är mulet och tråkigt för tillfället, lite regnstänk kommer det emellan åt. Inte så kallt som tur är, 15-16 grader kanske.

Idag är det mindre än 4 veckor tills jag kommer hem, nu håller vi tummarna på att tiden rusar fram!! Dags att planera julklappar.. =)

Nej nu blir det till att vila lite igen, jobbigt att hålla ögonen öppna! ;)

Bilder

Utsikten från tågfönstret, åkrar o lite mer åkrar..


Beviset på att jag pluggar!


Dags att köpa nytt lakan kanske?! Åkte i sopkorgen idag (påminelse till mej själv, köp nytt!)


Naturligtvis missade svenska flickorna bussen hit från London. Så de kommer inte förens klockan 14. Lite omstrukturering i planen, mindre shopping för dem haha =)

ett gott skratt förlänger livet! Tack åsa!


(Pappa: tryck på play knappen i mitten på bilderna så får du dej ett gott skratt)

London!

Nyligen hemkommen från ännu en dag i London! Skönt att få komma ut o vidga sina vyer lite. Blev ett stopp på mac donalds annars såg jag inte så mycket mer än tunnelbanan.. Var en intressant kurs, ingen höjdar kurs men helt okej.

Med tanke på mina magproblem i veckan och att jag idag har åkt på en härlig förkylning så hoppas jag verkligen inte att jag åkt på svinflensan, de har jag verkligen ingen lust med! Håller tummarna på att de var plommon som satte fart på magen och att jag har lite damm i näsan idag!

Såg nyss på nyheterna att halva England typ är under vatten förtillfället, norra delen har typ evakuerats (?) och mer vatten/regn väntas de komma. Många hem har hamnat helt under vatten och fyra stycken broar har rasat ihop (stora broar dessutom) så nu håller vi tummarna för England och att det ger med sig och blir en torr period fram över.


Bilderna lånade från http://www.guardian.co.uk/uk/gallery/2009/nov/19/weather-flooding?picture=355868866

Imorgon förmiddag kommer Lisa o Mabelle, hur kul ska inte det bli.. Shopping, mat och en hel del alkohol har jag planerat in. Börjar dagen med att shoppa imorgon tror jag sen middag och en barrunda. På söndagen blir det nog lite turistande och på kvällen middag och filmen New Moon. Måndagen spenderas halvdag på mitt jobb sen kan jag tro att Lisa vill gå o shoppa igen! =) Mabelle svikaren hon sticker ju till London redan på måndagen.. men Lisa stannar till tisdag! =) Kommer att bli så kul! så länge inte någon får pms-besvär eller nått. hihi

Nej nu ska jag ladda batterierna inför morgondagen! Hörs snart igen!

på lisas begäran!

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?
warning
  Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
täcket
 Vad var det senaste du såg på tv?
nyheterna i morse
 Utan att se efter, gissa vad klockan är:
20.45
 Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
mina rumskompisar diskutera, bilarna utanför
 När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
gick hem från gymmet för en timme sedan
 Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Lisas blogg
 Vad har du på dig?
haha, blårutig pyamas och en tröja under.
 Drömde du något inatt? I så fall – vad?
att jag o leif var på husvisning
 När skrattade du senast?
på gymmet när jag snumlade över mina okorderinerade ben..
 Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
ett kort på mej o leif och en teckning från felicia
 Har du sett något konstigt på sistone?
en gubbe på vägen till jobbet som varje morgon står o kikar inom genom olika fönster
 Vad tycker du om den här utmaningen?
Funkar
 Vilken var den senaste film du såg?
benjamin buttons otroliga liv
 Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Hus
 Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
jag har en leverfläck på ena skinkan som bara syns om jag solar..
 Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Att jag blev rik
 Tycker du om att dansa?
Älskar att dansa
 George Bush?
nej tack
 Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Alva resp. oskar
 Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Ja!!
 Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Vilket jävla resa..
 Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
öhh Åsa, Sandra

Onsdag

Tyvärr pappa, inga roliga nyheter idag heller! har inte hänt något uppseendeväckande alls. Jo kanske att magen e lite piggare o inte lika många toalettbesök idag!
Fick gå lite tidigare idag för att gå till biblioteket för att hämta lite information. Vilket gjorde att jag var hemma en timme tidigare idag! ibland har man tur! Blir en lugn kväll ikväll, tänker ladda batterierna till morgondagen. ´Ska följa med på en spännande barnomhändertagande-möte. Det är på detta mötet allt avgörs för barnet! Sen blir de volontärträning på eftermiddagen.
Så nu: TVslapp


inte så pigg i magen!

Ännu en arbetsdag är nu över! Har idag fått gått på toa minst 10 gånger sen kl 13, magen e inte som den ska! Hoppas verkligen det är bra till imorgon. Vill inte bli sjuk nu. Om jag äter något tar de ungefär 5 minuter så får jag rusa på toa. Trevligt att veta va ;)

Till min stora besvikelse så hade jag sparat en liten gömma med ostkrokar, MEN de var så mjuka o fuktiga så de gick inte o äta :/ Kanske bäst de eftersom de kommer ut lika fort igen idag!
nej nu ska jag nog ta o vila lite, känns som om magen behöver det..


Äntligen är måndagen över!

HIPP HURRA FÖR MAMMA YVONNE SOM FYLLER ÅR IDAG!!
Hoppas du fått många presenter och att pappa skämt bort dej ordentligt..

Idag var jag på ett nytt ställe, ett ställe som är mellanhanden för familjer mellan childrens centre och social tjänsten.Jag var alltså på family support team. Intressant, var med på 2 hembesök varav ett blev ute på gatan då personen skulle bort. De hade fullt upp och många sjuka så kunde inte riktigt ta emot mej o ge mej något att göra.
Efter jobbet tog jag mej till ASDAs och handlade frukt och bröd. En massa frukt blev det så de var tungt att bära hem. Klart värt dock när man kollar på skillnaden på pris från att handla på gatuhörnet och åka iväg till ASDAs.

Nej nu borde jag göra mej något att äta, e så trött o slut nu så ikväll blir det en tidig kväller!
Imorgon e jag tillbaka på mitt vanliga ställe igen, har saknat det lite idag!


Härliga söndag, men vart tog helgen vägen?!

Var på princess wishes on Ice. så mysigt! Var helt förtrollad för ett ögonblick 2 timmar gick super fort.. sen alla dessa små flickebarn som så gott alla var utklädda till prinsessor! verkligen bra avslut på helgen!  Helgen har för övrigt gått i svindlande fart. Tiden går fort ibland när man pluggar! Har inte alls hunnit så långt som jag tänkt med uppsatsen men ingen fara för panik än!

Förutom det så har jag grym träningsvärk idag, boxercise tog verkligen på alla muskler som jag inte visste att jag hade! Längtar redan till nästa gång! 

Imorgon ska jag göra ett studiebesök på socialkontoret, kommer bli spännande och jag hoppas jag får se lite casearbete osv..

Nej nu ska jag ta o bädda ner mej under täcket och bygga upp lite värme.. hela 16 grader i mitt rum just nu!

 Här sätter de eld på isen.. Hur e det möjligt? 

Söndag!

Gårdags kvällen bjöd inte på så mycket roligt, Var duktig o pluggade o glodde lite på TV. Har kommit ganska långt med mitt arbete, skulle verkligen vilja ha de klart innan jul!

Idag blir det söndagsmys med Anna och Louise, vi ska sätta på oss varma kläder och gå på disney one ice. Passar ju jätte bra en söndag som denna.
Annars e huset fortfarande fullt av finniga grabbarn från Landet. Tur de e trevliga iaf!
Idag tog jag tag i vårterminen och räknade ut vilka veckor jag kommer spendera i umeå, första 5 veckorna till mitten på februari kommer vi behöva vara på plats, sen har jag 10 veckor c-uppsats som jag ej behöver vara på plats för och sen avslutas kursen med 5 veckor (maj-juni ) som jag behöver vara i Umeå igen. Så jag tror jag inte kommer lägga ner nån jätte energi på boende där uppe. får bli som det blir! kanske nån som har en husvagn man kan låna de dagar jag behöver vara där...

Nu är det bara 39 dagar till hemresa, inte hemresa för gott men hemresa för jul! Ska bli så skönt och varmt ;)

Nej nu måste jag göra mej klar för sessorna på isen..

sen fredags natt eller tidig lördags morgon?!

har legat o kollat på reprisen (eller klippen av idol då man inte får titta på idol utanför sverige :/) av idol och måste bara säga att det är nog det bästa idol nånsin (ialla fall idag) shit vilka talanger! kanske inte är nått större fan av Eddie o Renzi (!?) men Calle och Mariette fullkomligt briljerade. 

Nå tillbaka till England, fredagen den 13e o allt. Dagen har varit bra, trots stormvarning och spöregn. Var på en rolig kurs med andra studenter.. Fick gå hem lite tidigare då min chef höll i utbildningen och hon avrundade lite snyggt 1 timme för tidigt med att de e ju trots allt fredag och jag vill gå hem lika mycket som er nu.
Tom som bor i mitt hus på bottenplan fyller år på söndag så han har 4 grabbar över som ska sova över i hela helgen så från att varit ett kvinnodominerat läger så är vi kvinnsfolk i underläge. men det tar vi vi igen nästa helg när mina fina flickor kommer över.. =)  Då blir det coctails och vinpavan som kommer fram ;) Tänk att det redan är nästa helg, tiden går faktiskt ganska fort ändå när man tänker efter.. =)

Tittar ut genom fönstret och ser att det endast är några tappra löv kvar på träden. "Vintern" verkar vara på intåg, dock inte som jag e van vid, beräknas svepa över en regnstorm i helgen! Tur dagen ska spenderas på bibblan och på gymmet imorgon.. och för att orka det så måste jag försöka sova nu!

Godnatt Sverige


Bilder från Bonfire night

Här kommer äntligen lite bilder från Bonfire night!
Karusellen på bilden är helt galen, man sitter i stolar (samma som insane) och snurrar helt fritt längst ut i ändarna, denna stolpe är som el propell och snurrar runt medans du snurrar runt i din egen stol..


Mysiga raketer bjöds det också på, dessa som tur var utomhus!


Här åker Emelie och Tom karusellen jag pratade om!

Fy vad jag är kort!! haha. Observera hatten! =)

Trött och lite less!

utanför fönstret :



en hemlängtansdag! en kombination av dålig sömn, den tiden i månaden, ett svin äckligt hus och spöregn utanför!

Nej en tur till gymmet kanske rycker upp en..

...

wihoo, varit på gymmet och tränat! Hoppas på härlig träningsvärk imorgon istället för smärta! för övrigt tycker jag inte om när folk luktar svett, en snubbe bredvid mej på gymmet idag stank så galet mycket svett, urk! han luktade ingrodd gammelgubb svett, blä!! Annars e gymmet jätte fräscht och jätte trevlig personal och det mest positiva är att det tar mej 5 minuter att gå dit!
Näe nu ska jag krypa ner och drömma om min lilla plutt där hemma som jag saknar så otroligt!
Min bästa bästa bild för tillfället:

pantsystem!

jag är i ett land utan pant system! Känns jätte konstigt att slänga petflaskorna i soptunnan. Vet att det går att källsortera om man vill, vi har en liten hink för matrester men ni kan ju kanske förstå att den blir full väldigt fort när man är 5 personer som lagar olika mat varje dag. Så allt hamnar i soporna för oss. Vilket innebär att vi fyller ungefär en svart sopsäck med skräp varje dag. Det blir mycket sopor för sopnissarna när de kommer då våran gata består av 500 hus med bara studenter.

Fick en check från mitt jobb idag, hade lagt ut 1200 kr för mina tågbiljetter till London. Skulle lösa in den på bankkontor i stan men det visade sig att man måste ha ett engelskt konto för att kunna ta ut pengarna, tungt suckande gick jag därifrån och får hoppas att jobbet kan lösa det på något sätt.

Snart kommer mina fina flickor hit för att fördriva tiden lite åt mej! Ska bli så skoj.. Blir väl lite turistande saker, en hel del shopping och en massa party hoppas jag!

Idag var jag lat och köpte subway macka på väg hem från stan, var vrålhungrig och det luktade så gott när jag passerade subway, gott var det!

Just ja, snart e det ju någon till som fyller år, undrar vad Mor önskar sig då? En resa till England kanske?! hihi
Nej nu ska jag ta o sträcka ut ryggen lite, har så ont efter allt stilla sittande på jobbet! Måste nog ha ett jobb där man rör på sig mycket och inte still! Hur nu jag ska hitta på det?!

Nått för mej kanske?!


Happy wednesday




Idag ska jag ha humöret på topp! Inga sura miner här inte!
Ha en bra dag där ute! KRAM

dansant!

Tror minsan jag har det där med takt i kroppen, gick ju som på räls att dansa ida =) Synd att tiden går så fort när man har roligt bara..  Ville bara säga det, nu blir det sängen!

*puh*

Tog hela 10 minuter att städa! Inte illa pinkat men så bor man ju på 3*3 meter oxå!

FÖRE                        EFTER:
    
Snacka om lite skillnad! Luktar till och med okej här inne nu, iaf om man jämför med resten av huset! Idag har det legat en tät dimma av hasch doft i huset, ingen erkänner att de röker inne men luktar verkligen. Har hört att om man andas in eler vistas i hasch doft under en längre tid så finns risken att de gör utslag om man skulle behöva drogtesta sig. Håller tummarna på så icke är fallet.
Snart ska jag sticka iväg på danskurs, ska bli roligt! Älskar att dansa! Ska verkligen ta tag i det igen i vår om jag har tid! Hoppas på att kunna vara så mycket som möjligt hemma i Gävle, längtar efter familjen nu! Plus att det verkar gå åt pipsvängen med lägenhet, söker 3 nya varje dag (max antal som man får söka) och inte ett svar, suck. Så till en början får det bli vandrarhem och pendla hem tror jag. Nej nu ska jag ta o diska innan jag sticker iväg!

HA EN TREVLIG TISDAGS KVÄLL!



chill!

Åkte på kurs men när jag kom dit var den inställd så jag fick helt plötsligt hela eftermiddagen ledig, inte illa pinkat! Så nu ska jag faktiskt städa mitt rum e inte så trevligt för stunden, eller det kanske är att överdriva men det ligger kläder överallt eftersom jag inte har någonstans att lägga dem så hamnar de på stolen och när jag behöver stolen så lägger jag dem på sängen så nu ska jag plocka lite kläder! har nu börjat bli kallt här, inte nollgradigt men inte långt ifrån. trots detta går människorna fortfarande i sandalare, Hue, kallt!

Ikväll tror jag att jag ska åka på danskurs fast verkar inte gå så bra för mej idag så kanske borde överväga det noga ;)
på tal om något annat så är jag så less på människor som inte vet hur man städar och diskar, imorse när jag skulle laga gröt, fick jag först diska kastrullen och sen tallriken, sen på lunchen fick jag diska plåten och en ny tallrik för att ha något att äta på, till saken hör att jag alltid diskar min tallrik efter jag ätit så de borde finnas en tallrik kvar men den använder man visst innan jag hinner använda den igen! Suck! Aldrig mer delat boende!

Nej städa var det KRAM

Tisdag!

Då var det tisdag igen! Är just nu hemma på en lång lunch då det  var lite ont om platser att sitta o jobba vid. Ska iväg på kurs IGEN! på eftermiddagen, denna gång bara 2 timmar som tur är! nej nu väntar laxen på mej i ugnen! Puss o kram

Måndag =)

Jaha då var ännu en måndag snart över! Idag började jag dagen med att gå till gymmet klockan 7 på morgonen, nej har inte blivit tokig, min rygger värker som en tok av allt stilla sittande så behöver verkligen ta varje chans till träning nu! uppfriskande var det och har faktiskt varit pigg hela dagen. Dagen idag har spenderats på "fathers event" ett seminarium om vikten av att fäder är involverade i barnsliv. Vilket jag kan se som en självklarhet men jag är ju inte född i England och här e det som sverige på 40 talet. Blir fortfarande förvånad över hur efter de är i barnuppfostringsfrågan! God mat var det iaf med en underbar efterättsbufé! b.la. Kladdkaka o färsk fruktsallad Mums!

Idag blev det chicken bits och potatis till middag för er som vill veta ;) E proppmätt nu och smälter maten med en kopp te (så som man ska göra om man är i England)
Utanför fönstret ligger en tät engelsk dimma och känns skönt att sitta trots att de bara är 15 grader inne. Fick elektricitet räkningen idag, *puh inte billigt.. 720:- och snart kommer gas (värme) räkningen.. blä det är alldeles för dyrt för min smak i detta land..

Inte har jag någon lycka med lägenhet i Umeå heller, plus att Annika nu har bangat en 3a.. så får hoppas på att jag snart får något, annars bli det till att pendla, kan ju bli lite drygt, 8 timnars resa men det löser sig nog får jag hoppas!

Nej nu ska jag skriva ett brev till den äldre generationen i Valbo!

Inte vilken söndag som helst..

nej verkligen inte vilken söndag som helst.. har nämligen spenderat 6 (!) timmar i biblioteket! Vilket verkligen inte hör till vanligheterna nu för tiden! Saknar studentlivet lite, skönt att vara student, slippa kliva upp 7 varje morgon, ha klasskamrater och få plugga. tur det snart är Januari och skolan börjar igen! Undrar hur länge den känslan vara efter att skolan verkligen börjat igen. Var till och med roligt idag och tiden gick jätte fort i bibblan. i försej så "forskar" jag nu om ett ämne som jag tycker är intressant! Ska skriva min uppsats om skillnaden i attityder till aga mot barn. och hör o häpna jag ska skriva på engelska, tänker minsan ge det ett tappert försök!
Har inte hunnit med så mycket annat idag, glott lite på Tv och slappsurfat lite.

Bilder på University of Nottingham där jag spenderat dagen
  
Blev varken promenad eller simning idag, men eftersom jag fick så mycket arbete gjort så känns det inte jätte hemskt! Får ta igen det imorgon istället.
Nej nu ska jag ta o se om det hänt något i nyhetsvärlden oj förresten, det är ju Remembrance Day här idag! vilket innebär att jag spenderade hela morgon tittades på kungligheter på TV.
Oj denna är visst USAs memorial day.. men bjuder på den ändå!

(oj denna oxå..)


Drottningen var givetvis på plats idag i London och hedrade de döda!


Inte ens när de sjöng denna låt för henne så rörde hon på mungiporna:



och för er som precis som jag inte visste vad Remembrance Day var ( tror jag var sjuk på den historie lektionen) så
firar man varje år rememberence day  söndagen närmast den 11 november varje år. Klockan 11 denna dag stannar hela landet upp för att ha 2 tysta minuter (till och med affärerna, bussar..) och runt denna vecka så köper så gott som alla ett rött litet märke (vallmo fältet) och bär för att hedra de döda i kriget. Man firar alltså  egentligen den 11 november klockan 11 för att de var då, 1918, första världskriget slutade.   Vart man än kommer i England finns minnesmärken över dem som stupade. Och på Remembrance Day hedras fortfarande veteranerna från The Great War, och denna minnesstund tjänar till att påminna oss om dem som offrat sitt liv, inte bara i Första världskriget, utan i alla krig, och om vikten av att minnas vår historia.




Har börjat tycka att historia är lite spännande, lever ju just nu i ett land som bevarar sin historia med stolthet och som ser det historien som en självklarhet! Så nu har ni som inte visste detta fått lite extra dos av historia!

Nej nu måste jag nog verkligen försöka sova.. Trevlig Måndag på er!

Farsdag!

Grattis världens bästa pappa på din dag! hoppas du har det bra och att helena och marina skämmer bort dej ordentligt! Du är i mina tankar idag!!


Gårdagen bjöd inte på mycket. En joggingtur och spenderade eftermiddagen med att titta på Benjamin Buttom. en sådär bra film, tur jag var pigg när jag tittade på den för den var alldeles för lång för min smak.

Idag ska jag åka till biblioteket och plugga. Ska faktiskt bli skönt att få komma ut lite och se biblioteket, hört att det är stort och fint! Sen blir det nog ett vattengympa pass på kvällen.

Både idag och igår skiner solen, gör mycket för humöret! Ska passa på att ta mej en promenad senare innan vattenpasset så man får lite D-vitamin!

Nej nu blir det en morgondusch!

Trevlig farsdag på er!

Godkväll mina vänner!

Äntligen landat efter gårdagens tumult..! Äntligen fredag igen och blev en tur till stormarknaden för att handla lite smått o gott. Behövde sånt där som är tråkigt att lägga pengar på typ, strumpor, schampo, tvättmedel osv.. Plus att det är tungt att bära hem. Har ju en bit att åka till Asdas. Först bussen in till stan, sen spårvagn sista biten. Men har rejäla tygpåsar så de går fin fint! På väg till affären idag så var det en mycket otrevlig man på spårvagnen, han var knarkpåverkad och troligtvis ett alkoslistfall, han åt hamburgare mitt bland folk och det får man ju inte göra på spårvagnen så mannen som tar betalt sa åt honom at tslänga ut hamburgaren men då blev killen super aggressiv och hotade den andra mannen.. Sen visade det sig att han inte hade varken pengar eller biljett att åka på så kassören försökte få honom att kliva av men då blev han riktigt sur och började hota folk runtomkring. som tur var så kom vi precis till ett stopp så de fick av honom men han hann spotta på diverse medpassagare innan. usch knark förstör verkligen människor! På vägen tillbaka så stod det polismän vid varje stopp och troligtvis letade efter mannen.

På vägen tilbaka såg jag världens goaste unge med en mamma som var så otroligt kärleksmild och omvårdade om sin dotter. Hon lyste verkligen av kärlek mitt i den svarta kvällen. Så skönt att verkligen få se något positivt i all hemskhet som händer runtomkring här. 

Ikväll är det hela 15 grader i mitt rum, rena rama bastun! Sitter med raggsockor, pyamasbyxa-skjorta, täcke, kofta över täcket + morgonrock. Tända ljus och elementerna är på full värme! Brrr.. tur man e trött och tagit ett glas vin så man somnar gott snart! Inga planer för helgen mer än att jag ska plugga lite! Om det är någon där ute som e duktig på teorier kopplat till socialt arbete kan ni väl hojta till, eller om ni vet vart jag kan hita fakta om det!

Mat är för övrigt skit dyrt här, minst en 100 går åt varje gång man "små"handlar lite.. för typ lite mjölk och brödoch nått pålägg! Tur man inte har några större utgifter varje månad!

Nej dags att värma fossingarna! Trrevlligg kvälllerrr

Bonnfire, både innomhus och utomhus!

Idag hände något sjukt! Inget jag vill vara med om igen. Satt vid datorn och pratade med leif på skype, när jag hör världens smäll (bombliknande) ifrån nedervåningen, öppnar min dörr o alla kommer ut springa o undrar vad som hände, Det är vid detta laget kolsvart av rök och brandalarmet tjuter för fulla mugga. Fick tag i telefonen och ringde brandkåren, som tur är brann det ínte utan någon IDIOT har slängt in en raket genom vårt brevinkast och tänt på! Tänk om någon var i hallen, vilket händer ganska ofta då man måste gå igenom hallen för att komma till köket och toaletten. TUr för oss att inte någonting tog eld. efter 5 minuter kom 2 brandbilar med minst 8 brandmänn i. sen efter ett tag kom även 3 polismän. Rena rama kabaliken. Men allt löste sig och det verkar vara några skitligistungar som tänt på.

I alla fall så är det Bonnfire night idag och man firar med kase och fyrverkerier och en massa ashäftiga karuseller. Grönan släng dej i väggen! ;) En kaotisk kväll som slutade med vackra fyrverkerier utomhus!
Bilder kommer imorgon! Nu är det minsan dag för sängen! om man nu kan sova....

14 grader inomhus!

I morse när jag vaknade var det 14 grader i mitt rum, jag höll på att frysa ihjäl kan jag säga! brrr.. ingen bra start på denna dag, plus att sylten var slut så fick äta gröt utan något i..! Men sen har det rullat på, synd o klaga! suttit med på liten möten och sen slösurfat sitta 2 timmarna. Fick gratis lunch men visste inte att man kunde ta sallad så jag fick en torr tonfisk macka.

Just nu regnar det, ska väl så göra fram till minst jul vad det verkar..! tur jag har min maskin som suger upp allt vatten i rummet. ungefär 11,2 liter vatten varje dag tömmer jag den på.
Nej nu ska jag glo lite på tv innan jag kryper till sängs..

Puss på er!


Ensam.. :/

Tänk så tomt de blidde när man blev ensam igen.. Längtar som en tok.. var bara det jag ville säga..


Äntligen uppdatering!

ja då var denna härliga helg över! Har haft en fantastisk helg med en massa bus och en massa mys! Det var välidgt längesedan jag har promenat så mycket och har upptäckt så mycket nytt..

Sent på torsdag kväll kommer Leif och jag mötte upp honom i London. Allt gick bra och Leif hade en massa roliga presenter med sig (ostkrokar, polarbröd, Chipsdipp, choklad m.m.. mumma) hotellet i Bayswater som vi bokat var faktiskt helt okej. Jämför man med svensk standard så var det längst ner på poänglistan men jämför man med englands mått så var det faktiskt helt okej! Högt i tak och gott om utrymme. Dock en gräslig säng.. och myror i badrummet. Men som sagt bra för att vara brittisk standard.

Fredagen började med att vi vaknade kl 6 av ett larm utanför. inget farligt (antar jag) så vi somnade om till 7 och mumsade i oss hotellfrukost, vilket bestod av rostade mackor, te, flingor med mjölk och ägg. sen bar det av mot London city.  I ett tunnelbana virr lyckades vi hitta till Madame Tousseds, VIlket var skit skoj. Fan hur verkligen vissa dockor ser ut! Klart värt att besöka. Sen blev det en vilopaus på en pub och ännu mera tunnelbana åkande. Vi tog oss till London Eye men var så galet med folk, över 3 timmars vänte tid på att få åka så vi löste ut våra biljetter och bestämde oss för att återvända dagen efter istället! Så vi tog oss till Soho, picadelli circus och Oxford street och tittade på alla sevärdheter där. Blev några pub besök, varav en råkade vara bögbar haha och Leif köpte en pride öl! Haha ALLA karlar där inne gav Leif mystiska blickar. hihi..! Blev ingen shopping trots Oxford street lockade med många härliga butiker. Var galet dyrt och försökte tänka förnuftigt då vi har samma klädaffärer här i Nottingham och som säljer samma kläder fast billigare!
Sen blev det en tur hem och duschade o vilade en stund. Man hade väldigt ont i fötterna efter flera mils promenad den dagen. efter vilopausen  gick vi ner och käkade china mat och tog en öl på en pub. Dock en tidig kväller, vilket troligtvis var tur då lördagen bjöd på en massa party.




Lördagen tog vi oss till London eye redan kvart över 9. De öppnade klockan 10 men var redan en liten kö när vi kom. London eye bjöd på en magnefik utsikt och trots dåligt väder så var de häftigt. Var dock lite läskigt att sitta högst uppe i ett parishjul som är tre gånger så högt som ett vanligt parishjul. Såg därifrån, Big Ben och Buckinham Palace. Så dit tog vi oss inte. Efter turen med London Eye så hade de en liten filmsnutt som visades i 4D, man fick brillor på sig och var inte alls beredd på att de skulle bli så häftigt. Duckade flera gånger ( som 3D fast 100 gånger värre) för man trodde verkligen att fiskmåsen (eller som jag sa när jag var uppspelt över filmen efteråt, FÅGELmåsen) skulle flyga in i huvudet på en, var nästan häftigare än att åka London Eye på riktigt.
Efter detta hade vi lite tid på oss innan tåget tillbaka till Nottingham skulle gå så vi åkte till Camden, ligger i utkanten av London City men är så mysigt. Önskar vi hade lite mer tid att spendera där. ROliga kläder och en massa roliga klädmarknadsstånd.
Efter ett glas vin på tågstationen och en god sallad så bar det av mot Nottingham. Tänk vad tiden går fort när man är två.. Vips så var vi framme. Bar av mot Asdas för att handla lite öl och lite smått o gott. Sen var det hem och bytta om som gällde. Hallooween party vilket var så där.. mycket yngre personer och vi kände knappt några..så vi tog oss vidare mottill stan för att upptäcka nottingham by night. Gick på 5 klubbar och shakeade loss ordentligt. Mycket skoj att äntligen ha någon att hänga med och någon som verkligen ville gå på samma klubbar som  mej! Underbart!!








Söndagen var man rätt så sliten på, men kämpade oss upp och in till stan, fick chansen att visa Leif den vackra staden och alla dess sevärdheter, vi besökte 'city of caves' & Justice of crime' gick och fönstershoppade lite och besökte några pubar. Kvällen avslutade vi med mexicansk mat! Trötta vandrade vi sedan hemmåt..

Måndag morgon vaknade vi sedan pigga o alerta igen, iväg på en 'liten' tur med buss på 45 minuter ut på landsbygden. Hittade på Sheerwoodskogen och vandrade i Robin Hoods fotstår! Mycket häftiga träd och en intressant historia att följa. Och Lisa, ditt träd i Linköping (?!) kan slänga sig i väggen ;)
Sen åkte vi hem, käkade fantastisk pasta på en resturang och avslutade dagen med att vandra runt hela city och besökte en hel del mysiga pubar. Speciellt en som är över 1000 år gammal och gjord i ett berg. 'Jerusalem Inn'.






Idag (tisdag) åkte Leif tyvärr hem, Så tråkigt. Allt blev tyst och ensamt direkt, men njuter av den underbara helg vi haft! Leif sitter nog o väntar på att få kliva på flygplanet nu! Min lilla prins! Hoppas allt går bra för honom, han e ju inte direkt världsvan resenär som en annan ;)

Just nu sitter jag och väntar på att tvättmaskinen ska gå klart och sen blir det en liten promenad till affären för att handla inför morgondagens jobb. Åter tillbaka till verkligheten och allt vad det innebär! Ska nu starta nedräkningen, dels tills Lisa och Mabelle kommer och förgyller min helg i November och dels tills jag får resa hem till Underbara Sverige igen!!

Tack Leif för denna underbara helg!!! DU ÄR BÄST! **PUSSAR**


RSS 2.0