Inte vilken söndag som helst..

nej verkligen inte vilken söndag som helst.. har nämligen spenderat 6 (!) timmar i biblioteket! Vilket verkligen inte hör till vanligheterna nu för tiden! Saknar studentlivet lite, skönt att vara student, slippa kliva upp 7 varje morgon, ha klasskamrater och få plugga. tur det snart är Januari och skolan börjar igen! Undrar hur länge den känslan vara efter att skolan verkligen börjat igen. Var till och med roligt idag och tiden gick jätte fort i bibblan. i försej så "forskar" jag nu om ett ämne som jag tycker är intressant! Ska skriva min uppsats om skillnaden i attityder till aga mot barn. och hör o häpna jag ska skriva på engelska, tänker minsan ge det ett tappert försök!
Har inte hunnit med så mycket annat idag, glott lite på Tv och slappsurfat lite.

Bilder på University of Nottingham där jag spenderat dagen
  
Blev varken promenad eller simning idag, men eftersom jag fick så mycket arbete gjort så känns det inte jätte hemskt! Får ta igen det imorgon istället.
Nej nu ska jag ta o se om det hänt något i nyhetsvärlden oj förresten, det är ju Remembrance Day här idag! vilket innebär att jag spenderade hela morgon tittades på kungligheter på TV.
Oj denna är visst USAs memorial day.. men bjuder på den ändå!

(oj denna oxå..)


Drottningen var givetvis på plats idag i London och hedrade de döda!


Inte ens när de sjöng denna låt för henne så rörde hon på mungiporna:



och för er som precis som jag inte visste vad Remembrance Day var ( tror jag var sjuk på den historie lektionen) så
firar man varje år rememberence day  söndagen närmast den 11 november varje år. Klockan 11 denna dag stannar hela landet upp för att ha 2 tysta minuter (till och med affärerna, bussar..) och runt denna vecka så köper så gott som alla ett rött litet märke (vallmo fältet) och bär för att hedra de döda i kriget. Man firar alltså  egentligen den 11 november klockan 11 för att de var då, 1918, första världskriget slutade.   Vart man än kommer i England finns minnesmärken över dem som stupade. Och på Remembrance Day hedras fortfarande veteranerna från The Great War, och denna minnesstund tjänar till att påminna oss om dem som offrat sitt liv, inte bara i Första världskriget, utan i alla krig, och om vikten av att minnas vår historia.




Har börjat tycka att historia är lite spännande, lever ju just nu i ett land som bevarar sin historia med stolthet och som ser det historien som en självklarhet! Så nu har ni som inte visste detta fått lite extra dos av historia!

Nej nu måste jag nog verkligen försöka sova.. Trevlig Måndag på er!

Kommentarer
Postat av: Elin

Vilka fina bilder på universitetet, snyggare än campus i Ö-vik ;)

Jag längtar också jättemycket till "skolan" börjar, ska bli superkul!

Kram.

2009-11-09 @ 18:16:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0